Zespol weselny

Muzyka. Każdy jej słucha w takiej czy innej postaci. Porozmawiaj o niej z innymi użytkownikami forum!

Moderatorzy: kasiuńcia, wuju

Re: Zespol weselny

Postprzez kasiuńcia » 14 stycznia 2010, 14:03

Informacja
Na prośbę innych użytkowników Forum, zamieszczam niniejszą informację wyjaśniającą, dlaczego być może dla niektórych ta dyskusja jest niezrozumiała, ze względu na brak wcześniejszych wpisów użytkowników: Camacamillion i Portnej.
Jakiś czas temu nawiązała się dyskusja między wyżej wymienionymi uczestnikami forum, która po jakimś czasie została usunięta przez moderatora po uzgodnieniu z samymi zainteresowanymi i na ich prośbę. Przypominam, że piszący te posty mieli do tego prawo, ponieważ to oni byli ich autorami. jako, że uzgodnienie tej decyzji trochę trwało, przez jakiś czas widniały tylko wpisy użytkownika Portnej, co mogło wprowadzać w błąd.

Osobiście jestem zdania, że na forum należy ponosić pełną odpowiedzialność za napisane przez siebie słowa, co dotyczy szczególnie tych pisanych pod wpływem gniewu i emocji. dlatego przecież posty te powinny pozostać - osoby piszący je przecież są osobami myślącymi. Jako, że Moderator ma pomagać, nie utrudniać użytkownikom, poszedł na rękę i posty zostały usunięte.
Drodzy Forumowicze! Bierzmy pełna odpowiedzialność za to co piszemy. Szczególnie, jeśli ujawniamy się przy tym! Aby później, po ochłonięciu nie prosić moderatora o usunięcie słów, których się żałuje. To nie jest do końca fair w stosunku do innych użytkowników! Wszelkie konflikty należy załatwiać na PW, lub wybrać inną formę. Forum nie jest od prania brudów, okazywania żalów, czy pretensji!
A wszelkie wnioski i skargi, proszę kierować do mnie na PW, tak jak prosiłam na początku mojej "kariery" tutaj. Zawsze chętnie pomogę!

A na koniec: Proszę o dyskutowanie na temat na tym forum, nie na temat tej informacji.

MOD. KASIUŃCIA
MODERATOR - też człowiek :)
kasiuńcia
Moderator
Moderator

Postprzez Lukrecja » 15 stycznia 2010, 21:28

A ja kocham wszystkie zespoły z Jasła i okolic, które są w stanie zagrać na moim weselu piosenkę "niech żyje wolność [słowa], wolność i swoboda, niech żyje zabawa i dziewczyna młoda"...
Moje posty poleciały - Ludwig ma się dobrze.
No, a ja po prostu uwielbiam tę piosenkę - chłopaki z zespołów [i dziewczyny] - zagrajcie mi to!!!
Ten post też poleci? Przecież piszę o muzyce i zespołach weselnych, czego brak ostatnio zarzucała mi moderator.

Nie dam się sprowokować.Ale to tylko świadczy o użytkowniku, który prowokuje do odpowiedzi albo mnie, albo innych. Zaznaczam tylko, że nie bawi mnie usuwanie waszych nieprzemyślanych wiadomości. Ale jeśli nadal będzie to dla niektórych świetną zabawą wypisywanie bzdur i wykłócanie się, to niestety, ale temat całkiem zniknie, oby niektórzy forumowicze nie. Pozdrawiam ...Mod kasiuńcia
Lukrecja
Początkujący
Początkujący

Zespol weselny

Postprzez allpj1234 » 23 stycznia 2010, 11:36

Pozwoliłem sobie dorzucić kilka zdań o muzyce, naprawdę w wielkim skrócie odpowiedzieć na kilka nurtujących tematów. Osobiście gram na weselach od 15 roku życia, w sumie ok.25 lat (to ćwierć wieku). Z sentymentem wspominam Jasło ,gdyż właśnie tam zacząłem czytać pierwsze nutki w Szkole Muzycznej.
Stare przysłowie ludowe głosi „Muzyka nie pomoże, ale pocieszy” :super:
Jak wygląda praca jako weselny grajek? Czy jest to praca satysfakcjonująca. Czy gramy dla przyjemności, z konieczności dla niektórych sposób na życie, hobby …
Jak słyszałem z opowiadań, początki naszych dziadków nie były łatwe. Walory jakie powinien posiadać dobry grajek weselny, oczywiście oprócz talentu muzycznego to zdrowe nogi. :hyhy: Czyli jak coś poszło nie tak „instrumenty za pas i w nogi ”(na szczęście potem wybawieniem stały się rowery)
W mojej okolicy był kiedyś akordeonista wymiatacz z nie z tej ziemi. Wykształceni muzycy którzy przyjeżdżali naprawiać instrumenty bo do tego ”złota rączka” byli zachwyceni techniką gry. Jak większość znakomitych muzykantów po weselu, lubił sobie często uciąć komara w przydomowych nazwijmy to „hotelach”. :piwo:
Wróćmy do teraźniejszych czasów. Zycie stało się prostsze dziś nie trzeba posiadać talentu muzycznego.(oczywiście nie o wszystkich mowa). Wystarczy sprawność manualna trochę gry aktorskiej i zapuścić najnowszego MIDA, dużo mocy muzycznej dymu. => (zdarzają się nawet tacy spryciarze co potrafią nawet z wokalem).
Nie ma sensu się wspierać w tym zawodzie zawsze tak było, jest i będzie. Są "grajki" ” muzykanty” i "muzycy", grający z dyskietki i grający na żywo. Jedni i drudzy znajdą swoją rzeszę klientów.
Zapraszam do odwiedzenia mojej autorskiej strony artysty oraz zespołu muzycznego którego reprezentuję.
Pozdrawiam z poważaniem Piotr Jamrogowicz ;)
http://piotr-jamrogowicz.pl
http://amadeus-band.com.pl
allpj1234
Początkujący
Początkujący

Postprzez junior196 » 25 stycznia 2010, 18:54

Witam wszystkich, a słyszeliście może o takim zespole jak RODEX ???
junior196
Początkujący
Początkujący

Postprzez anonimka2 » 25 stycznia 2010, 19:23

ja polecam zespół "Gama" szczególnie teraz gdy mają solistkę są po prostu świetni. Nie poplecam ich tylko dlatego że na moim weselu grali- ale również dlatego że byłam na innych weselach na których grali-mówię wam zabawa na całego ;)
http://nasza-klasa.pl/#profile/25844684
anonimka2
Początkujący
Początkujący

Postprzez ewelina24 » 25 stycznia 2010, 19:35

według mnie zespól gama był lepszy w starym składzie tzn. sprzed 3 lat bez tej solistki...
ewelina24
Początkujący
Początkujący

Postprzez adamjaslo » 9 lutego 2010, 11:55

adamjaslo
Początkujący
Początkujący

Zespol weselny

Postprzez allpj1234 » 13 lutego 2010, 14:28

Zapraszam mamy jeszcze wolne terminy ;) .Koniecznie odwiedź naszą stronę internetową,zapoznaj się z rekomendacją zespołu.Zobacz KSIĘGĘ GOŚCI gdzie nasi dotychczasowi klienci wyrazili swoją opinię :ok: .
http://amadeus-band.com.pl
allpj1234
Początkujący
Początkujący

Postprzez Mary69 » 13 lutego 2010, 17:41

Na moim weselu grał zespół Track. Po pierwsze... Śpiewają w nim sliczne dziewczyny, co było dodatkową atrakcją dla kawalerów ;) Po drugie grają i spiewają cudnie! Na swojej stronie internetowej mają komentarze od każdej pary młodej, u której grali na weselu. Komentarze mówią same za siebie. Mozna wybrac utwór do jakiego się zatańczy pierwszy taniec, mozna stworzyc listę utworów, które chcecie by grali na weselu. mają wyczucie, wiedzą co grać, żeby się podobało. Spełniają wszystkie zyczenia Państwa Młodych oraz gości. My jesteśmy zachwyceni. Pozdrawiam :)

Ich strona:
http://track-music-group.pl/
Mary69
Początkujący
Początkujący

Postprzez nieta » 6 marca 2010, 12:53

Zna ktoś jakiś fajny zespół, albo dj na poprawiny? :)

P.S. Potrzebuję namiary na zespół Remix, ma ktoś może jakiś numer telefonu do nich?
nieta
Początkujący
Początkujący

Postprzez filipek » 9 marca 2010, 20:09

namiar na zespół ,,REMIX,, 880996098 lub 605618858 proszę:)
filipek
Początkujący
Początkujący

Postprzez robus752 » 13 marca 2010, 14:34

A co sadzicie o zespole Silver Music Band? Mial ktos ich na weselu lub byl na takim weselu gdzie oni grali?
robus752
Początkujący
Początkujący

Postprzez ewelina123 » 18 marca 2010, 21:12

Zespół KEYSS gra wyborowo:) zwłaszcza w nowym składzie, mają naprawdę świetenie śpiewającą wokalistke;)
polecam;) :) :) :) kto ich ostatnio słyszał, na pewno przyzna mi rację;)
ewelina123
Początkujący
Początkujący

Postprzez Lukrecja » 18 marca 2010, 22:20

Autoreklama zespołów kwitnie :-) A jeszcze do niedawna była na tym forum zabroniona... Ale w końcu wiosna idzie, a tu imprez nieco mało...
Zauważyłam też, że na temat prawdziwie dobrych zespołów nikt nie pisze. I słusznie. Marka zawsze obroni się sama.

PS.
Dla zainteresowanych podaję moją definicję "prawdziwie dobrego zespołu" (zaznaczam: czysto subiektywna, więc może się - a nawet powinna - komuś nie spodobać):
1. Dobry śpiew - a nie jakieś jęki albo inne buczenie.
2. Umiejętności (zdolności) muzyczne - nie każdy jest wirtuozem, ale fachowców nie brakuje.
2. Dobre instrumenty - np. klawisz za tysiąc to nie klawisz za 15 tys.
3. Dobre nagłośnienie - patrz pkt 2.
4. Oświetlenie sceniczne - świat idzie z postępem.
4. Wygląd - czyli tzw. prezencja (bez komentarza).
5. Kultura osobista - zdarzają się świry wśród grajków ;-) miałam wątpliwą przyjemność takich poznać...
6. Uniwersalność - szczególnie w kwestii repertuaru.
... :cool:
o czymś może zapomniałam?
Lukrecja
Początkujący
Początkujący

Postprzez Evcia » 19 marca 2010, 10:13

Świetnym, ale niestety dość drogim zespołem weselnym jest zespół [color=#4040BF]ANCORA[/color]. Pięciu chłpaków spod Rzeszowa, grają muzykę dla każdego pokolenia. Szczerze polecam !!!
Evcia
Bywalec
Bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka