Moderatorzy: paul_proteus, President
Anuskaaa18 napisał(a):Z kolei nikomu nie polecałabym FotosuJako klasa zamówiliśmy na koniec szkoły zdjęcia i tablo, bo ceny mieli konkurencyjne, ale to był fatalny wybór, zero choćby drobnych poprawek, poza tym sam fotograf nie grzeszył umiejętnościami..
ayyoy napisał(a):LUDZIE!!!!! BEZ PRZESADY!!!!!!!!
Nie wiem kto tutaj kogo reklamuje ale prawda jest jedna i nieubłagalna ... w Jaśle nie ma żadnego fotolabu z prawdziwego zdarzenia.
PRZYKŁAD??? Proszę bardzo.
Dwa dni temu wysyłam zapytanie to MARFOT-u o udostępnienie profilu kolorów maszyny na której wywołują zdjęcia (dla niewtajemniczonych: profil potrzebny jest po to by zdjęcie po wywołaniu wygladało tak jak na Waszych monitorach, oczywiście jeżeli ma się dobrze skalibrowany monitor i wywołuje/obrabia zdjęcia np. w LR lub CS) czekam cierpliwie 2 dni ale niestety zero odpowiedzi, więc dzwonię. Pan odbiera telefon i na pytanie o profil odpowiada że niestety nie mająHELLOOOOO!!! to ja się pytam w jaki sposób pracuje maszyna.
Trochę podłamany tym co usłyszałem, szukałem kolejnego fotolabu. Padło na Okraglak (swoją drogą mają taką "profesjonalna" stronę internetowa i pracownicy są wykwalifikowani w poprawianiu Naszych zdjęć, przynajmniej tak się reklamują) dzownię, odbiera Pani, więc pytam o profil kolorów drukarki by móc wywołać zdjecia takie jak ja je widzę a nie Oni. Na to miła Pani odpowiada mi że: Oni nie wywołują zdjęć na drukarce tylko na maszyniei nie posiadają takiego profilu.
Pozostaje usiąść i się rozpłakać jak słyszy się takie głupoty od "profesjonalistów"![]()
Pomyslałem że może w Krośnie pracują bardziej kumaci ludzie, niestety na pytanie o udostępnienie profilu kolorów otrzymałem odpowiedź że w fotolabie mają dobrze skalibrowane monitory i ewentualnie mogę u nich wywołać jedno zdjęcie i sprawdzić czy mi odpowiada.![]()
![]()
![]()
Może ktoś z Was zna fotolab w Jaśle (bo nie dzwoniłem do wszystkich) ewentualnie w okolicach Jasła gdzie ludzie mają choć minimum wiedzy nt. wywoływania zdjęć i swojej pracy???
Powrót do Fotografia i grafika
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość