Drukarka Canon MP140

O wszystkim, czyli o niczym...

Moderatorzy: paul_proteus, President

Drukarka Canon MP140

Postprzez stokrotka2010 » 22 listopada 2013, 11:51

POMOCY ma może ktoś tą drukarkę,. Mam taki problem skończył mi się tusz i chcę dobić tusz i muszę zresetować poziom tuszu napełnianych pojemników aby drukarka pokazywała że kartridże są pełne i ma się pojawić na wyświetlaczu liczba 0 a mi się nic nie pojawia :( i co robić dalej???? Postępuje wg. tego schematu:
Odłączamy kabel sieciowy (230V) od drukarki.
Naciskamy i trzymamy przycisk POWER, nie puszczając przycisku podłączamy drukarkę do prądu.
Ciągle trzymając przycisk POWER naciskamy dwukrotnie przycisk RESET (trójkąt w kole)
Puszczamy przyciski i czekamy aż na wyświetlaczu pojawi się cyfra 0
Naciskamy przycisk + aby zmienić wartość z 0 na 1
Gdy na wyświetlaczu jest cyfra 1 naciskamy przycisk KOPIOWANIE KOLOR, zaświecą się diody A4 Photo Paper oraz A4 Plain Paper
Naciskamy dwukrotnie przycisk POWER i czekamy aż drukarka wydrukuje 2 strony danych serwisowych, po zakończeniu wyświetlacz powinien pokazywać 0
Otwieramy pokrywę drukarki i wyjmujemy kartridże. W takim stanie wyjmujemy kabel sieciowy (230V) z drukarki.
Zamykamy pokrywę, podłączamy kabel sieciowy i włączamy drukarkę przyciskiem POWER.
Ponownie otwieramy drukarkę, wkładamy kartridże i zamykamy. Aktualizacja oprogramowania i wykrycie pojemników potrwa około 5 sekund po czym drukarka wskaże pełne pojemniki.
stokrotka2010
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 45
Dołączył(a): 12 sierpnia 2010, 15:31

Re: Drukarka Canon MP140

Postprzez mario » 22 listopada 2013, 14:43

mam te samą drukarke nic takiego nie robiłem, nie musisz nic resetować może pokazyważ że kartridże są puste a i tak drukuje :)
Avatar użytkownika
mario
Mistrz
Mistrz
 
Posty: 98
Dołączył(a): 2 maja 2007, 10:35
Lokalizacja: przedmieścia

Re: Drukarka Canon MP140

Postprzez stokrotka2010 » 22 listopada 2013, 16:50

nie wydrukuje nic, cały czas miga błąd e4
stokrotka2010
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 45
Dołączył(a): 12 sierpnia 2010, 15:31

Re: Drukarka Canon MP140

Postprzez Jaślanin77 » 22 listopada 2013, 23:44

Miałem kiedyś tą drukarkę i również miałem ten problem. Canon nie przewiduje "ładowania" tonerków.
Avatar użytkownika
Jaślanin77
Guru
Guru
 
Posty: 111
Dołączył(a): 15 stycznia 2010, 21:44
Lokalizacja: Jasło

Re: Drukarka Canon MP140

Postprzez mateusz2566 » 23 listopada 2013, 22:10

a sam napełniałeś kadridź?? jak tak to mogłeś wbić się w ta gąbkę która jest w nich , ile razy juz regenerujesz kadridż? ja w swojej max 3 razy mogłem i kadridźe do wywalenia. A druga sprawa jest taka ze regenerujesz na własną odpowiedzialność bo jest tak jak Jaślanin pisze ze canon nie przewiduje regeneracji kadridźa. Ogólnie drukarka droga w utrzymaniu,zmieniłęm osobiście na inną, z tej wywaliłem kadridźe i używam tylko skanera.
mateusz2566
Guru
Guru
 
Posty: 195
Dołączył(a): 12 kwietnia 2011, 19:11

Re: Drukarka Canon MP140

Postprzez mateusz2566 » 23 listopada 2013, 22:13

stokrotka2010 napisał(a):POMOCY ma może ktoś tą drukarkę,. Mam taki problem skończył mi się tusz i chcę dobić tusz i muszę zresetować poziom tuszu napełnianych pojemników aby drukarka pokazywała że kartridże są pełne i ma się pojawić na wyświetlaczu liczba 0 a mi się nic nie pojawia :( i co robić dalej???? Postępuje wg. tego schematu:
Odłączamy kabel sieciowy (230V) od drukarki.
Naciskamy i trzymamy przycisk POWER, nie puszczając przycisku podłączamy drukarkę do prądu.
Ciągle trzymając przycisk POWER naciskamy dwukrotnie przycisk RESET (trójkąt w kole)
Puszczamy przyciski i czekamy aż na wyświetlaczu pojawi się cyfra 0
Naciskamy przycisk + aby zmienić wartość z 0 na 1
Gdy na wyświetlaczu jest cyfra 1 naciskamy przycisk KOPIOWANIE KOLOR, zaświecą się diody A4 Photo Paper oraz A4 Plain Paper
Naciskamy dwukrotnie przycisk POWER i czekamy aż drukarka wydrukuje 2 strony danych serwisowych, po zakończeniu wyświetlacz powinien pokazywać 0
Otwieramy pokrywę drukarki i wyjmujemy kartridże. W takim stanie wyjmujemy kabel sieciowy (230V) z drukarki.
Zamykamy pokrywę, podłączamy kabel sieciowy i włączamy drukarkę przyciskiem POWER.
Ponownie otwieramy drukarkę, wkładamy kartridże i zamykamy. Aktualizacja oprogramowania i wykrycie pojemników potrwa około 5 sekund po czym drukarka wskaże pełne pojemniki.

1) Odłącz kabel zasilający
2) Wciśnij i trzymaj przycisk zasilania podczas podłączania kabla.
3) Trzymając przycisk zasilania wciśnij 2x przycisk “Reset” (czerwony trójkąt w kółku)
4) Puść przycisk zasilania
Po około 10 sekundach pojawi sie na wyświetlaczu liczba 0.
5) Wciśnij przycisk “+” aby zmienić liczbę 0 na 1.
6) Wciśnij przycisk kolor (powinny zapalić sie dwie diody).
Jedna dla zwykłego papieru a druga do fotograficznego.
7) Wciśnij przycisk zasilania 2x. Drukarka wydrukuje stronę testową
* gdyby nie chciała sama wydrukować przycisnąć przycisk „kolor”
Po zakończeniu tego procesu liczbą na wyświetlaczu ponownie będzie 0.
8 ) podnieś pokrywę drukarki I wyciągnij kartridże. Nie zamykając obudowy i nie wyłączając drukarki wyciągnij kabel zasilania.
9) Zamknij pokrywę I włącz drukarkę.
10) Napełnij kartridże I włóż je z powrotem.
mateusz2566
Guru
Guru
 
Posty: 195
Dołączył(a): 12 kwietnia 2011, 19:11

Re: Drukarka Canon MP140

Postprzez mateusz2566 » 28 listopada 2013, 19:11

Również polecam drukarke firmy Brother. Z MP140 przeszedlem na Brother hl2035 i za napelnienie tonera na ponad 7tys kartek wynosi mnie 35zl. Napelniam sobie samemu toner i drukuje do oporu. A proszek kupuje na allegro
mateusz2566
Guru
Guru
 
Posty: 195
Dołączył(a): 12 kwietnia 2011, 19:11

Re: Drukarka Canon MP140

Postprzez ewelina546 » 27 listopada 2015, 22:25

Ja jestem zdania podobnego jak wiola. Epson i tylko Epson. Od jakiegoś czasu używam L365. Bardzo dobry sprzęt i nie mam się do czego przyczepić. A w ramach tego cashback'a wspomnianego wyżej, można dostać nawet 240 zł zwrotu przy zakupie drukarek tego producenta.
ewelina546
Bywalec
Bywalec
 
Posty: 37
Dołączył(a): 14 marca 2014, 14:08

Re: Drukarka Canon MP140

Postprzez gargamel09 » 10 stycznia 2019, 14:13

A polecacie drukarki laserowe czy na atrament? Jak jest potem z wymianą tuszu i tonera?
gargamel09
Debiutant
Debiutant
 
Posty: 1
Dołączył(a): 10 stycznia 2019, 14:11


Powrót do Wolna strefa

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: człowiek z lasu, krzysztof1 i 22 gości