Kiełbasa swojska
-
- Debiutant
- Posty: 1
- Rejestracja: 17 grudnia 2015, 07:41
Kiełbasa swojska
Witam serdecznie. Planuję na święta ubić świnie i jak zawsze część z niej zostawić a część sprzedać. Na handel była by tylko kiełbasa ,resztę zostawiam dla siebie. Jeśli jest ktoś chętny kupić proszę o kontakt tu na forum lub PW. Pozdrawiam .
Re: Kiełbasa swojska
a piecze ktoś chleb swojski???:)
Chętnie bym kupił::)
Chętnie bym kupił::)
-
- Doświadczony
- Posty: 60
- Rejestracja: 25 sierpnia 2015, 12:45
Re: Kiełbasa swojska
Nie umiesz sobie zrobić?
5 minut roboty i ponad godzinka czekania.
5 minut roboty i ponad godzinka czekania.
Re: Kiełbasa swojska
nie !!! nie umiem
-
- Doświadczony
- Posty: 60
- Rejestracja: 25 sierpnia 2015, 12:45
Re: Kiełbasa swojska
Nie umiesz połączyć ze sobą 6 składników, przelać do formy i upiec w piekarniku?
Re: Kiełbasa swojska
Kielbasa swojska z Dobrucowej i Wrocanki jest bardzo dobra.
Re: Kiełbasa swojska
właśnie nie chce z piekarnika tylko z Pieca na drewno!!! tak jak dawniej. taki chleb to mam w piekarni
-
- Doświadczony
- Posty: 60
- Rejestracja: 25 sierpnia 2015, 12:45
Re: Kiełbasa swojska
Co Ty bredzisz? Masz w piekarni...
W piekarni to masz chleb z emulgatorami i polepszaczami zwiększającymi wydajność ciasta i świeżość pieczywa a z sieciówek wyroby z ciasta głęboko mrożonego które zawiera fosforan wapnia, diglicerydy, chlorek wapnia, emulgatory, stabilizatory, to już od samego czytania odechciewa się jeść. Pomysleć, że ludzie trują się tym dzień w dzień.
W pierwszej kolejności dbaj o jakość produktów a potem szukaj pieca na drewno.
W piekarni to masz chleb z emulgatorami i polepszaczami zwiększającymi wydajność ciasta i świeżość pieczywa a z sieciówek wyroby z ciasta głęboko mrożonego które zawiera fosforan wapnia, diglicerydy, chlorek wapnia, emulgatory, stabilizatory, to już od samego czytania odechciewa się jeść. Pomysleć, że ludzie trują się tym dzień w dzień.
W pierwszej kolejności dbaj o jakość produktów a potem szukaj pieca na drewno.
Re: Kiełbasa swojska
Gdzie kupic swojską kiełbase na świeta w Jaśle?/Ale porządna kiełbasę a nie taką do której napchane jest masa najtanszego tłuszczu/smalcu??To co robia okoliczne masarnie to jest szok.Ja szukam takiej kiełbasy jak dawniej sie robiło przy swiniobiciu w gospodarstwie domowym.
-
- Doświadczony
- Posty: 60
- Rejestracja: 25 sierpnia 2015, 12:45
Re: Kiełbasa swojska
Jakby to był tłuszcz i smalec dla zwiększenia objętości i wagi to jeszcze byłoby ok. Natomiast zepsuty gust ludzki, bylejakość i lokalne układy powodują, że tacy truciciele jak lokalne masarnie funkcjonują świetnie od lat. Mój pies nie chce jeść tego czym Jaślanie zajadają się od lat.Wind pisze:Gdzie kupic swojską kiełbase na świeta w Jaśle?/Ale porządna kiełbasę a nie taką do której napchane jest masa najtanszego tłuszczu/smalcu??To co robia okoliczne masarnie to jest szok.Ja szukam takiej kiełbasy jak dawniej sie robiło przy swiniobiciu w gospodarstwie domowym.
Re: Kiełbasa swojska
Popytaj znajomych, dużo ludzi robi. Ja czasem też.Wind pisze:To co robia okoliczne masarnie to jest szok.Ja szukam takiej kiełbasy jak dawniej sie robiło przy swiniobiciu w gospodarstwie domowym.
Jedni lubią tłustszą inni chudą, więc czy coś jest dobre lub nie to pojęcie względne.
Osobiście preferuję swojską z Dobrucowej i wcale nie odbiega od domowej, Jodłowa trochę za tłusta. A tłuszcz zawsze będzie bo musi być, i nie ma tańszy czy droższy, po prostu ze świni.
Kupuj w Krakowie tam o niebo lepsze. A najsmaczniejsze to z sieciówek.Fukin_Mint_13 pisze:Jakby to był tłuszcz i smalec dla zwiększenia objętości i wagi to jeszcze byłoby ok. Natomiast zepsuty gust ludzki, bylejakość i lokalne układy powodują, że tacy truciciele jak lokalne masarnie funkcjonują świetnie od lat. Mój pies nie chce jeść tego czym Jaślanie zajadają się od lat.
Lokalne masarnie dużo zwierzyny skupują z okolicy, od ludzi prywatnych.
-
- Doświadczony
- Posty: 60
- Rejestracja: 25 sierpnia 2015, 12:45
Re: Kiełbasa swojska
Więdz jedz wujek te smakołyki z Trio odświeżane po 10 razy albo rób kiełbasy z tych sztucznie tuczonych świń....Czoper pisze:Popytaj znajomych, dużo ludzi robi. Ja czasem też.Wind pisze:To co robia okoliczne masarnie to jest szok.Ja szukam takiej kiełbasy jak dawniej sie robiło przy swiniobiciu w gospodarstwie domowym.
Jedni lubią tłustszą inni chudą, więc czy coś jest dobre lub nie to pojęcie względne.
Osobiście preferuję swojską z Dobrucowej i wcale nie odbiega od domowej, Jodłowa trochę za tłusta. A tłuszcz zawsze będzie bo musi być, i nie ma tańszy czy droższy, po prostu ze świni.
Kupuj w Krakowie tam o niebo lepsze. A najsmaczniejsze to z sieciówek.Fukin_Mint_13 pisze:Jakby to był tłuszcz i smalec dla zwiększenia objętości i wagi to jeszcze byłoby ok. Natomiast zepsuty gust ludzki, bylejakość i lokalne układy powodują, że tacy truciciele jak lokalne masarnie funkcjonują świetnie od lat. Mój pies nie chce jeść tego czym Jaślanie zajadają się od lat.
Lokalne masarnie dużo zwierzyny skupują z okolicy, od ludzi prywatnych.
Na zdrowie. Smacznego.
Re: Kiełbasa swojska
Wójek nie pier dol bo tRIO już dawno nie ma. Błądzisz dzieciaku....
Dobrucowa , Zimna Woda, Wrocanka, Frysztak, To do sprawdzenia. Na młynarskiej jest Smakmięs to masówa tam to sama chemia ja osobiście nie polecam.
Dobrucowa , Zimna Woda, Wrocanka, Frysztak, To do sprawdzenia. Na młynarskiej jest Smakmięs to masówa tam to sama chemia ja osobiście nie polecam.
Re: Kiełbasa swojska
Swojska świnia do tego liść laurowy + zielę angielskie, pieprz , sól , zioła prowansalskie, papryka, saletra potasowa.