Citroen C3

Wszystko dla miłośników jedno- i wielo-śladów

Moderatorzy: paul_proteus, President

Citroen C3

Postprzez Wojtek25 » 25 stycznia 2018, 12:19

Witam mam problem z moim citroenem nie działa mi dźwięk kierunkowskazow może ktoś miał podobnie i wie co może być przyczyną
Wojtek25
Debiutant
Debiutant
 
Posty: 4
Dołączył(a): 25 stycznia 2018, 12:12

Re: Citroen C3

Postprzez BUDMAX » 27 stycznia 2018, 21:15

ASO sprawdź to w ASO bądź u znajomego mechanika przyjznego serwisu pozdrawiam.
BUDMAX
Obyty
Obyty
 
Posty: 59
Dołączył(a): 24 listopada 2015, 19:45

Re: Citroen C3

Postprzez Tulix » 29 stycznia 2018, 12:13

Nie wydaje mi się żeby to było właściwe forum na tego typu pytania.
Możliwości masz niewiele: jeśli sam kierunek działa to przekaźnik masz w porządku. Z tego co piszą na forach to Cirtoen ma osobny głośniczek do kierunkowskazów - mogło coś w nim polecieć.
Opcja trzecia to podpięcie pod komputer i sprawdzenie czy wogóle dźwięk kierunkowskazów jest uaktywniony (samo to przestało działać czy coś ktoś programował w aucie?):

W wątku:
http://citroen.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=197891
Gość opisał jak się to diagnozuje komputerem:

Podczas kodowania swiatel mamy parametry:
1. -Brak swiatel do jazdy dziennej
- Swiatla
- Swiatla

chodzi o to ze, pierwsze swiatla ustawione uruchamiaja normalne swiatla mijania. Druga opcja swiatla (ta nizej) aktywuje wlasnie nasze swiatelka do jazdy dziennej - te wlasciwe.

obydwa ustawienia wlaczaja automatycznie mozliwosc wyboru swiatel z menu pokladowego komputera w opcji Lighting.

2. Mozliwosc wyboru wlaczenia swiatel z menu komp. Pokladowego. I wlasnie ustawienie tej opcji na ON dezaktywuje nam dzwiek kierunkow. Wiec ta opcje zostawiamy na OFF a i tak w menu bedzie wybor swiatel.

3. Inteligentne wlaczanie swiatel - nie mam pojecia o co tu chodzi wiec ta opcja u mnie tez jest off.


teraz cos o aktywnych swiatlach. Mozna je wlaczyc z menu komp. pokl. Przy uruchomionym silniku ale juz nie mozna ich wlaczyc, tzn. Opcja OFF zadziala dopiero po ponownym uruchomieniu silnika.

Najlepiej nie wchodzic w telekodowanie te bardziej skomplikowane tylko wejsc w opcje klienta i tam zmienic tylko ten jeden parametr z brak na te swiatla na dole. Pamietajmy, ze pierwsza opcja uaktywnia swiatla mijania.

W opcji lienta nie trzeba wpisywac kodu do telekodowania. Tam opcje mozna zmienic bez niego.

Cieszmy sie znowu klikaniem kierunkow. Mam nadzieje zescie mnie ludziska zrozumieli a napewno Ci, ktorzy zmieniali te ustawienia i pamietaja te opcje w BSI.

Dziekuje za uwage i pozdrawiam.
Avatar użytkownika
Tulix
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
 
Posty: 293
Dołączył(a): 15 lipca 2011, 23:07

Re: Citroen C3

Postprzez BUDMAX » 29 stycznia 2018, 17:23

Samochody się robi na Serwisach ASO nie u bele kogo :) polecam serwis obok Galeri Jasło profesjonalny :).
BUDMAX
Obyty
Obyty
 
Posty: 59
Dołączył(a): 24 listopada 2015, 19:45


Powrót do Motoryzacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości