Moderatorzy: hanka, paul_proteus
piotrek napisał(a):czyli jednak bohater? OK, szkoda że zabici przez niego nie mają głosu
A te bandy UPA po wojnie w Bieszczadach /.../, to znowuż przed czym nas broniły?
Łyssy napisał(a):Tak więc krzyczmy :"Sława Ukrainie"
narodowy napisał(a):Dla mnie każda osoba broniąca barbarzyńców od bandery lub porównująca ich do polskich żołnierzy wyklętych ma nie do końca dobrze w głowie
dragoness napisał(a):Łyssy napisał(a):Tak więc krzyczmy :"Sława Ukrainie"
Walnijmy się w głowę, zanim napiszemy głupoty? Polak broniący swoich jest cacy, Ukrainiec w takim samym przypadku jest be? Najłatwiej oceniać po fakcie. I nie wracamy tu do rzezi wołyńskiej przypadkiem, bo to całkiem inna para kaloszy.
narodowy napisał(a):Dla mnie każda osoba broniąca barbarzyńców od bandery lub porównująca ich do polskich żołnierzy wyklętych ma nie do końca dobrze w głowie
Sun Tzu napisał(a):narodowy napisał(a):Dla mnie każda osoba broniąca barbarzyńców od bandery lub porównująca ich do polskich żołnierzy wyklętych ma nie do końca dobrze w głowie
Taaak... Hrubieszów 27 maja 1946 roku... I jak nazwiemy współpracę UPA z WiN?
Sun Tzu napisał(a):narodowy napisał(a):Dla mnie każda osoba broniąca barbarzyńców od bandery lub porównująca ich do polskich żołnierzy wyklętych ma nie do końca dobrze w głowie
Taaak... Jeszcze raz? Bo widzę, że dla ciebie poprzednie pytanie było za trudne... Jak zatem twój zdrowy, narodowy umysł określi współpracę "barbarzyńców od bandery" z "polskimi żołnierzami wyklętymi" w akcji na Hrubieszów w maju 1946 roku?
Sun Tzu napisał(a):Chłopczyku! Nie odpowiadaj mi pytaniem na pytanie, tylko skup się nad odpowiedzią na pytanie: Jak zatem twój zdrowy, narodowy umysł określi współpracę "barbarzyńców od bandery" z "polskimi żołnierzami wyklętymi" w akcji na Hrubieszów w maju 1946 roku? Przypomnę ci, że wcześnie napisałeś: Dla mnie każda osoba broniąca barbarzyńców od bandery lub porównująca ich do polskich żołnierzy wyklętych ma nie do końca dobrze w głowie. Więc są dwie możliwości: 1. albo ludzie, którzy w maju 1946 roku w imieniu Okręgu Lublin WiN podjęli decyzję o wspólnej akcji z UPA byli niespełna rozumu; 2. twoja wiedza jest na poziomie kompromitującym. Które wybierasz?
Powrót do Imprezy w Jaśle i okolicach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości