Ubezpieczenie OC - gdzie najtaniej?
Moderator: paul_proteus
-
- Bywalec
Re: Ubezpieczenie OC - gdzie najtaniej?
Ja do kwestii ubezpieczenia dodam jeszcze jedną sprawę. Niby przy ubezpieczeniu OC najważniejsza jest cena, ale warto spojrzeć na wiarygodność firmy. Niedawno czytałem że jakieś podrzędne firmy zrobiły ludzi w konia. Dlatego zdecydowanie wolę zostać w PZU.
Po co mi wiarygodność firmy przecież takie OC opłacasz nie dla siebie tylko dla kogoś. W razie spowodowania stłuczki z mojej winy. poszkodowany dostaje odszkodowanie z mojego OC i czy to będzie firma sprawdzona czy nie, mnie to nie obchodzi ja mam zapłacone,on niech się martwi, ile i kiedy mu policzą odszkodowanie.laszlobaszlo pisze:Ja do kwestii ubezpieczenia dodam jeszcze jedną sprawę. Niby przy ubezpieczeniu OC najważniejsza jest cena, ale warto spojrzeć na wiarygodność firmy. Niedawno czytałem że jakieś podrzędne firmy zrobiły ludzi w konia. Dlatego zdecydowanie wolę zostać w PZU.
Ja również polecam Pana Maćka. Dla mnie najkorzystniejsza oferta była u Niego. U innych 900 zł lub 600 zł po lekkich znajomościach u Pana Maćka 440 zł bez znajomości (Link 4). Dzięki temu OC zapłaciłem tylko 15 zł drożej niż w tamtym roku. Serdecznie polecam tego Pana.T135 pisze:...Dotąd ubezpieczałem się u Pana Maćka naprzeciwko poczty, jednak w tym roku cena u konkurencji była minimalnie korzystniejsza, ale Pana Maćka i tak serdecznie polecam
Przecież ubezpieczenie bez żadnego problemu można wykupić sobie przez odpowiednie porónywaraki przykładowa Superpolisa.pl bardzo prosta w obsłudze, można sobie zrobić odpowiednie zestawienie i niczym się nie przejmować tylko wybrać tam gdzie jest najtaniej faktycznie - bo widzisz co jest najtańsze, w przypadku OC nie polecam wybierania droższych opcji bo ubezpieczyciel znany - dla nas OC to obowiązkowy haracz tak naprawdę.
-
- Przyjaciel Forum
I Ty myślisz że jest taki super???? Dał Ci coś za darmo ??????/ Chyba smycz...JURT pisze:Ja również polecam Pana Maćka. Dla mnie najkorzystniejsza oferta była u Niego. U innych 900 zł lub 600 zł po lekkich znajomościach u Pana Maćka 440 zł bez znajomości (Link 4). Dzięki temu OC zapłaciłem tylko 15 zł drożej niż w tamtym roku. Serdecznie polecam tego Pana.T135 pisze:...Dotąd ubezpieczałem się u Pana Maćka naprzeciwko poczty, jednak w tym roku cena u konkurencji była minimalnie korzystniejsza, ale Pana Maćka i tak serdecznie polecam
System poprostu tak wyliczył.
Ja na trzy wizyty u tego Pana, wsztstkie trzy były o wiele droższe od neta.
A i obsługa nie była zbyt uprzejma, ta pani siedząca obok właściciela nie znała się na obsłudze, nastawiona tylko na sprzedaż polis.... I roszczarowana ... "To Pan nie chce kupić polisy to po co ją wyliczam...."
Pamiętajcie to tylko moje subiektywna opinia.
Jak ktoś sobie nie radzi w necie, to zapewne będzie zadowolony.,
Nie nie myślę że jest taki super. Nie oczekiwałem niczego za darmo tylko korzystniejszego OC i to dostałem. Wiem że system tak wyliczył ale niestety w żadnym z 4 pozostałych biur w których pytałem system tak nie wyliczył (proponowali między 600 a 900 zł). Zapłaciłem tylko 15 zł drożej niż w tamtym roku więc jestem zadowolony bo podobno OC sporo podrożało. Na temat Pani się nie wypowiadam bo mnie nie obsługiwała. Radzę sobie w necie ale w następnym roku będę oczekiwał Twojej pomocy w tej kwestii OK?kapustajestpusta pisze:I Ty myślisz że jest taki super???? Dał Ci coś za darmo ??????/ Chyba smycz...JURT pisze:Ja również polecam Pana Maćka. Dla mnie najkorzystniejsza oferta była u Niego. U innych 900 zł lub 600 zł po lekkich znajomościach u Pana Maćka 440 zł bez znajomości (Link 4). Dzięki temu OC zapłaciłem tylko 15 zł drożej niż w tamtym roku. Serdecznie polecam tego Pana.T135 pisze:...Dotąd ubezpieczałem się u Pana Maćka naprzeciwko poczty, jednak w tym roku cena u konkurencji była minimalnie korzystniejsza, ale Pana Maćka i tak serdecznie polecam
System poprostu tak wyliczył.
Ja na trzy wizyty u tego Pana, wsztstkie trzy były o wiele droższe od neta.
A i obsługa nie była zbyt uprzejma, ta pani siedząca obok właściciela nie znała się na obsłudze, nastawiona tylko na sprzedaż polis.... I roszczarowana ... "To Pan nie chce kupić polisy to po co ją wyliczam...."
Pamiętajcie to tylko moje subiektywna opinia.
Jak ktoś sobie nie radzi w necie, to zapewne będzie zadowolony.,
Mi w tym roku oc samochodu najtaniej wyszło w PZU, 740 zł, moim zdaniem nieźle, tylko 40 zł więcej niż rok temu. Ale warto iść do agentów bo potrafią jakąś magię zrobić i wychodzi taniej
Ja chyba w tym roku wybiorę się do agenta, bo kilka lat z rzędu nic nie szukałem, a stawki teraz to jakaś masakra.
-
- Mistrz
Warta h..a warta
chlopak w galerii robi bardzo dobre ceny mam u niego 3 samochody
Bardzo fajną sensowną stroną jest rankomat.pl, jak mam zamiar zmienić polisę to zawsze sprawdzam tutaj. Trzeba być elastycznym i nie ma co się na dłużej przywiązywać do jakiejś jednej marki, jeśli ktoś da mi mniejsze składki, to nie mam problemów z tym, żeby się przenosić nawet co roku gdzieś. Teraz można i tak wszystko internetowo załatwić dość łatwo i szybko.
-
- Guru
najtaniej OC i AC dostałem na Osiedlu rafineria obok parkingu pomiędzy PSS a BIEDRONKĄ.
Wcześniej miałem w AXA ale teraz podrożało.
Polecam ubezpieczenia u Pani MARTY.

Wcześniej miałem w AXA ale teraz podrożało.
Polecam ubezpieczenia u Pani MARTY.

Niestety nie jestem w stanie nic takiego doradzić. Mam nadzieję, że ktoś inny pomoże tutaj.
Korzystałeś z tej opcji? Kończy mi się ubezpieczenie za dwa tygodnie i faktycznie wyliczyło mi, że będzie ok. 10% niż to co mieliśmy w zeszłym roku, możesz mi powiedzieć, czy to tak jak jest napisane ze strony mogę od razu zamówić i będzie wszystko ok? Nigdy jeszcze nie zamawiałem w ten sposób ubezpieczenia i nie chciałbym, żeby potem się okazalo, ze coś jest nie tak, ale jakby nie patrzeć 90 zł piechotą nie chodzi.Koroniak pisze:Przecież ubezpieczenie bez żadnego problemu można wykupić sobie przez odpowiednie porónywaraki przykładowa Superpolisa.pl bardzo prosta w obsłudze, można sobie zrobić odpowiednie zestawienie i niczym się nie przejmować tylko wybrać tam gdzie jest najtaniej faktycznie - bo widzisz co jest najtańsze, w przypadku OC nie polecam wybierania droższych opcji bo ubezpieczyciel znany - dla nas OC to obowiązkowy haracz tak naprawdę.
Jaki cel miał ten wpis?Staff33 pisze:Niestety nie jestem w stanie nic takiego doradzić. Mam nadzieję, że ktoś inny pomoże tutaj.