Pomoc w uzyskaniu odszkodowania za słup na działce
Moderator: paul_proteus
Re: Pomoc w uzyskaniu odszkodowania za słup na działce
Zależne jest to m.in od wartości działki oraz rodzaju i ilości mediów znajdujących się na tej działce. Odszkodowania rozpoczynają się od kilku tysięcy złotych.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam,
mam podobny problem słup stoi na działce ok 5-6 m od granicy i chciałbym ją sprzedać, ale przez to traci na wartości, a kilkadziesiąt lat temu słup stał u sąsiada na działce i pewnego dnia pojawił się na mojej, czy jest szansa na przesunięcie słupa przynajmniej w granicę, wtedy zmienia to postać rzeczy ????
mam podobny problem słup stoi na działce ok 5-6 m od granicy i chciałbym ją sprzedać, ale przez to traci na wartości, a kilkadziesiąt lat temu słup stał u sąsiada na działce i pewnego dnia pojawił się na mojej, czy jest szansa na przesunięcie słupa przynajmniej w granicę, wtedy zmienia to postać rzeczy ????
Witam
Energetyka oczywiście odrzuci wniosek o przeniesienie słupa chyba że Pan pokryje koszty. Jeżeli udałoby się uzyskać odszkodowanie za służebność przesyłu to pieniądze można przeznaczyć właśnie na ten cel.
Pozdrawiam Paweł
728 838 071
Energetyka oczywiście odrzuci wniosek o przeniesienie słupa chyba że Pan pokryje koszty. Jeżeli udałoby się uzyskać odszkodowanie za służebność przesyłu to pieniądze można przeznaczyć właśnie na ten cel.
Pozdrawiam Paweł
728 838 071
-
- Guru
A czy ktoś z Jasła lub okolic dostał już takie odszkodowanie?? Czy to tylko nie potrzebna biurokracja dla osoby starającej się o takie odszkodowanie??
Co Wy jacyś domokrążcy jesteście??? Nie ma innego kontaktu tylko mail i kom., żadnej siedziby, nipu, wykorzystane logo podejrzanej agencji usług finansowo-doradczych jak te budki do opłacania rachunków. Myślę że jesteś "najemnikiem", celowo użyłem tego słowa, bo ta firma zatrudnia ludzi na umowę o dzieło lub zlecenia, wpłaca się niemałą zaliczkę, 30-50% wygranej zgarniacie, a jak przegrana to koszty ponosi klient. Ja mam podwójnego słupa na swojej działce i orientowałem się w temacie dlatego ostrzegam przed takimi "firmami" lub ich "reprezentantami".
Kilka razy starałem się odzyskać odszkodowanie i okazało się, że najlepszej pomocy udzieliła mi firma Advoco.pl Nie wydaje mi się, aby znalazł się ktoś, kto pomógłby mi bardziej, ponieważ udało mi się dostać większe odszkodowanie niż sam pierwotnie zakładałem.
Rafaella a może po prostu nie znasz realiów?
Czoper no fakt, łatwo tutaj paść ofiarą oszustwa, trzeba więc być bardzo czujnym.
Czoper no fakt, łatwo tutaj paść ofiarą oszustwa, trzeba więc być bardzo czujnym.
Ja mogę polecić specjalny katalog firm odszkodowawczych, które pomogą zająć się tą sprawą. Wszystko znajduje się pod adresem https://wartobycdobrym.pl/category/Prawnicy. Z doświadczenia wiem że bez prawnika to bardzo trudno dostać odszkodowanie, szczególnie za słupy na działce.
- Dixel
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Tylko należy zaznaczyć że służebność przesyłu to nie odszkodowanie, nawiasem nie nawidzę prawników którzy z chęci zarobku wprowadzają ludzi w błąd. Jak masz służebność to tak jakby teren np nad siecią gazową lub pod siecią energetyczną nie należał już do ciebie, teoretycznie nie możesz na nim nawet trawy kosić. Jeżeli sieci były wybudowane w zgodzie z prawem, tzn wg Prawa Budowlanego, ze wszystkim zgodami, z umową właściciela działki lub poprzednim właścicielem to należy pomarzyć o odszkodowaniu.
Moim zdaniem, jeśli ktoś chce uzyskać pieniądze za słup na działce, to proponuję wybrać się do adwokata, a nie do firmy firmy odszkodowawczej, bo z taką firmą to wygląda tak, że podpisuje się z nimi umowę, a oni i tak współpracują z adwokatem/radcą prawnym, który będzie prowadził sprawę w sądzie.
Bez szans.
Jakby to było możliwe to nikt nie miał by prądu czy telefonu
Jakby to było możliwe to nikt nie miał by prądu czy telefonu
Stary powiem wprost, szukasz dobrego odszkodowania potrzebujesz SOS BPHC, luknij sobie na sos-bphc.com bez ściemy bez owijania, pełna profeska.