Najlepsza pizzeria w mieście.
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
Kilkanaście razy zamawiałam pizze w Keksie , ale nigdy nie była nie dopieczona zawsze bardzo dobra
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
Moja trójka: Vesuvio, Keks, Aristo
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
Marek, Człowiek Legenda, Krzysztof Kot – dziękuję Wam za uznanie i docenienie naszej pizzy.
Drodzy Państwo. Pizza w Jaśle na wysokiej jakości składnikach jest, tylko trzeba wiedzieć gdzie jej szukać. Otóż jest ona w Toskanii. Ja ze swojej strony zapraszam do spróbowania jej na miejscu, wyjętej z jedynego takiego w mieście, profesjonalnego, włoskiego pieca na drewno. Używamy tylko najlepszych składników, w tym włoskiej mąki przeznaczonej specjalnie do wypieku pizzy (kilkakrotnie droższa niż nasza polska), włoskich sosów, oliwy extra, prawdziwych włoskich serów, w tym 100% włoskiej mozzarelli i wiele innych. Zapraszam na naszą stronę internetową http://www.toskania-jaslo.pl oraz do odwiedzenia naszego profilu na FB https://www.facebook.com/toskania.jaslo?ref=hl . (jest tam zamieszczonych kilka zdjęć z zakupów na jakie udajemy się do Włoch).
Oczywiście nie uczyliśmy się robić pizzy samemu. Pomógł nam w tym Giovani – włoski kucharz, szef kuchni z 25 letnim doświadczeniem.
Kto jeszcze nie próbował naszej pizzy, ten z pewnością doceni jakość i smak składników jakich używamy. Nie musicie jechać do Włoch na pizze, bo macie ją w Jaśle.
Pamiętajcie: Włosi nie używają sosów do pizzy! Dlaczego? Ponieważ zabijają one jej cały smak! Jedynie oliwa z oliwek Serdecznie zapraszam i życzę smacznego
Drodzy Państwo. Pizza w Jaśle na wysokiej jakości składnikach jest, tylko trzeba wiedzieć gdzie jej szukać. Otóż jest ona w Toskanii. Ja ze swojej strony zapraszam do spróbowania jej na miejscu, wyjętej z jedynego takiego w mieście, profesjonalnego, włoskiego pieca na drewno. Używamy tylko najlepszych składników, w tym włoskiej mąki przeznaczonej specjalnie do wypieku pizzy (kilkakrotnie droższa niż nasza polska), włoskich sosów, oliwy extra, prawdziwych włoskich serów, w tym 100% włoskiej mozzarelli i wiele innych. Zapraszam na naszą stronę internetową http://www.toskania-jaslo.pl oraz do odwiedzenia naszego profilu na FB https://www.facebook.com/toskania.jaslo?ref=hl . (jest tam zamieszczonych kilka zdjęć z zakupów na jakie udajemy się do Włoch).
Oczywiście nie uczyliśmy się robić pizzy samemu. Pomógł nam w tym Giovani – włoski kucharz, szef kuchni z 25 letnim doświadczeniem.
Kto jeszcze nie próbował naszej pizzy, ten z pewnością doceni jakość i smak składników jakich używamy. Nie musicie jechać do Włoch na pizze, bo macie ją w Jaśle.
Pamiętajcie: Włosi nie używają sosów do pizzy! Dlaczego? Ponieważ zabijają one jej cały smak! Jedynie oliwa z oliwek Serdecznie zapraszam i życzę smacznego
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
Dla mnie zdecydowanie najlepsza pizza w Jaśle jest w Toscani . Ciasto doskonałe a dodatki dobrej jakości i nie za dużo , tak jak powinno być.Minus w Toscani to ceny ! Moim skromnym zdaniem pizza w tym lokalu powinna kosztować 14-15 złotych . Podobna była dawniej w VESUVIO ale wtedy gdy właścicielem był Giuseppe z żoną , wówczas składniki były włoskie i wysokiej jakości . Teraz tylko ciasto jest poprawne reszta to tanie składniki kiepskiej jakości.
Całkiem dobra jest też pizza w ARISTO na rynku .
Całkiem dobra jest też pizza w ARISTO na rynku .
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
Toskania jest ok tylko teraz z cenami tak wyskoczyli że głowa boli;)
-
- Guru
- Posty: 174
- Rejestracja: 10 stycznia 2011, 01:08
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
Aż z tego wszystkiego chyba się wybiorę spróbować tej pizzymaniek pisze:Marek, Człowiek Legenda, Krzysztof Kot – dziękuję Wam za uznanie i docenienie naszej pizzy.
Drodzy Państwo. Pizza w Jaśle na wysokiej jakości składnikach jest, tylko trzeba wiedzieć gdzie jej szukać. Otóż jest ona w Toskanii. Ja ze swojej strony zapraszam do spróbowania jej na miejscu, wyjętej z jedynego takiego w mieście, profesjonalnego, włoskiego pieca na drewno. Używamy tylko najlepszych składników, w tym włoskiej mąki przeznaczonej specjalnie do wypieku pizzy (kilkakrotnie droższa niż nasza polska), włoskich sosów, oliwy extra, prawdziwych włoskich serów, w tym 100% włoskiej mozzarelli i wiele innych. Zapraszam na naszą stronę internetową http://www.toskania-jaslo.pl oraz do odwiedzenia naszego profilu na FB https://www.facebook.com/toskania.jaslo?ref=hl . (jest tam zamieszczonych kilka zdjęć z zakupów na jakie udajemy się do Włoch).
Oczywiście nie uczyliśmy się robić pizzy samemu. Pomógł nam w tym Giovani – włoski kucharz, szef kuchni z 25 letnim doświadczeniem.
Kto jeszcze nie próbował naszej pizzy, ten z pewnością doceni jakość i smak składników jakich używamy. Nie musicie jechać do Włoch na pizze, bo macie ją w Jaśle.
Pamiętajcie: Włosi nie używają sosów do pizzy! Dlaczego? Ponieważ zabijają one jej cały smak! Jedynie oliwa z oliwek Serdecznie zapraszam i życzę smacznego
-
- Debiutant
- Posty: 8
- Rejestracja: 25 stycznia 2015, 13:03
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
Jak bardzo miałki, zepsuty i płytki gust trzeba posiadać, żeby nawet próbować porównać tę hubę z "Al Capone" z pięcioma litrami jakichś dziwnych sosów, czy bułę ze "Slimfasta" z najtańszymi składnikami z Lidla, Biedronki i Kauflanda, bądź tego zakalca z Keksa-do pizzy z Vesuvio czy Toscanii ?
Gdyby jeszcze połączyć składniki z Toscani z PizzaMajstrem z Vesuvio, to wyszedłby ideał.
Natomiast porównać te dwie pizzerie z resztą tych trucicieli w mieście, to tak jakby porównać " Manufakturę smaku i obstrukcji" do restauracji.
Gdyby jeszcze połączyć składniki z Toscani z PizzaMajstrem z Vesuvio, to wyszedłby ideał.
Natomiast porównać te dwie pizzerie z resztą tych trucicieli w mieście, to tak jakby porównać " Manufakturę smaku i obstrukcji" do restauracji.
- obiektywnyObserwator
- Przyjaciel Forum
- Posty: 491
- Rejestracja: 27 maja 2010, 16:16
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
I ja również po poście użytkownika "maniek" z chęcią jej skosztuje.
Bo to faktycznie racja, pizza w Jaśle jest na słabej jakości składnikach.
Bo to faktycznie racja, pizza w Jaśle jest na słabej jakości składnikach.
-
- Początkujący
- Posty: 13
- Rejestracja: 22 lutego 2015, 18:16
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
Polecam Pizza z dębowca "Antica"!
-
- VIP
- Posty: 606
- Rejestracja: 5 listopada 2011, 17:19
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
Ja chyba teżmarzenka24 pisze:Aż z tego wszystkiego chyba się wybiorę spróbować tej pizzymaniek pisze:Marek, Człowiek Legenda, Krzysztof Kot – dziękuję Wam za uznanie i docenienie naszej pizzy.
Drodzy Państwo. Pizza w Jaśle na wysokiej jakości składnikach jest, tylko trzeba wiedzieć gdzie jej szukać. Otóż jest ona w Toskanii. Ja ze swojej strony zapraszam do spróbowania jej na miejscu, wyjętej z jedynego takiego w mieście, profesjonalnego, włoskiego pieca na drewno. Używamy tylko najlepszych składników, w tym włoskiej mąki przeznaczonej specjalnie do wypieku pizzy (kilkakrotnie droższa niż nasza polska), włoskich sosów, oliwy extra, prawdziwych włoskich serów, w tym 100% włoskiej mozzarelli i wiele innych. Zapraszam na naszą stronę internetową http://www.toskania-jaslo.pl oraz do odwiedzenia naszego profilu na FB https://www.facebook.com/toskania.jaslo?ref=hl . (jest tam zamieszczonych kilka zdjęć z zakupów na jakie udajemy się do Włoch).
Oczywiście nie uczyliśmy się robić pizzy samemu. Pomógł nam w tym Giovani – włoski kucharz, szef kuchni z 25 letnim doświadczeniem.
Kto jeszcze nie próbował naszej pizzy, ten z pewnością doceni jakość i smak składników jakich używamy. Nie musicie jechać do Włoch na pizze, bo macie ją w Jaśle.
Pamiętajcie: Włosi nie używają sosów do pizzy! Dlaczego? Ponieważ zabijają one jej cały smak! Jedynie oliwa z oliwek Serdecznie zapraszam i życzę smacznego
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
Najbardziej chce mi się śmiać z sformułowania " profesjonalnego, włoskiego pieca na drewno" ha ha ha To polskie piece czym są opalane .kamieniem ? Nie ma żadnego znaczenia jaki jest piec ,tylko i wyłącznie kunszt kucharza/pizzera ,a piec jest tylko uzupełnieniem jego pracy. Jak będzie .ujowy kucharz to choćby piec był nawet z Watykanu od samego papieża ,to sam nic nie upiecze.
Z tymi składnikami to też bajka... włoskie sosy? A niby czym się różnią od naszych ,lub od zrobionych samemu (pewnie większą zawartością eeeee).
Kolejny punkcikiem jest oliwa.Rzeczą wiadomą ,że w Polsce się jej nie produkuje ,bo niby z czego... w każdej pizzeri oliwa jest zagraniczna (czyli oczywiście lepsza idąc tokiem myślenia użytkownika maniek).
Sprawa serów też jest dość zabawna , włoskie sery.... i co z tego ,że może i włoskie ,skoro z najniższej półki i pewnie jak większość tanizn ,wyrób seropodobny ,który można łatwo zabić innym smakiem ,np. ziołami,przyprawami, większość włoskich pizzeri na tym leci.
ps. czym się różni "specjalna włoska mąka" od naszej polskiej prosto z młyna ?
Z tymi składnikami to też bajka... włoskie sosy? A niby czym się różnią od naszych ,lub od zrobionych samemu (pewnie większą zawartością eeeee).
Kolejny punkcikiem jest oliwa.Rzeczą wiadomą ,że w Polsce się jej nie produkuje ,bo niby z czego... w każdej pizzeri oliwa jest zagraniczna (czyli oczywiście lepsza idąc tokiem myślenia użytkownika maniek).
Sprawa serów też jest dość zabawna , włoskie sery.... i co z tego ,że może i włoskie ,skoro z najniższej półki i pewnie jak większość tanizn ,wyrób seropodobny ,który można łatwo zabić innym smakiem ,np. ziołami,przyprawami, większość włoskich pizzeri na tym leci.
ps. czym się różni "specjalna włoska mąka" od naszej polskiej prosto z młyna ?
-
- Guru
- Posty: 174
- Rejestracja: 10 stycznia 2011, 01:08
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
Łodyniec - mozę właśnie tym wszystkim ta pizza się różni, że są to właśnie włoskie a nie polskie składniki. To tak jak porównywać 2 keczupy do siebie - jeden i drugi ma całkiem inny smak
A jak już tu zawitałam, to powiem, że byłam i spróbowałam.
I powiem, że największymi atutami pizzy jest sos i ciasto - dla mnie bomba.
Co do szynki miałabym trochę obiekcji, no i parmezanu było tyle co kot napłakał, jednak generalnie pizza jest na plus pewnie jeszcze kiedyś się wybiorę
całkiem przyjemne miejsce, niezatłoczone, ale kurde zasłony dla mnie nie do przyjęcia - to taka moja uwaga, jeśli chodzi o względy estetyczne, choć każdy ma inny gust
A jak już tu zawitałam, to powiem, że byłam i spróbowałam.
I powiem, że największymi atutami pizzy jest sos i ciasto - dla mnie bomba.
Co do szynki miałabym trochę obiekcji, no i parmezanu było tyle co kot napłakał, jednak generalnie pizza jest na plus pewnie jeszcze kiedyś się wybiorę
całkiem przyjemne miejsce, niezatłoczone, ale kurde zasłony dla mnie nie do przyjęcia - to taka moja uwaga, jeśli chodzi o względy estetyczne, choć każdy ma inny gust
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
A ja polecam pizzerie AZYL w Niegłowicach. Pizza pyszna wyjątkowo pyszne ciasto ktore jest cienkie ale nie ugina sie pod naciskiem naprawde duzej ilosci skladnikow. a najwazniejsze jest to ze skladniki sa swieze i wszystko robione na bieząco. naprawde szczerze polecam bo warto!! moim zdaniem najlepsza pizza w Jasle
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
Najlepsza to jest włoska, na bardzo cieniutkim cieście.
Re: Najlepsza pizzeria w mieście.
Każdemu smakuje co innego, jedni lubią grube ciasto, inni cienkie, jedno sosy inni bez. Mi akurat smakuje pizza w Faraonie, oraz ta w Antice w Dębowcu. ale wiadomo o gustach trudno dyskutować