GEONET JASŁO

Dział służy do zamieszczania opinii i ocen. Tutaj znajdują się tematy zawierające opinie o restauracjach, pizzeriach, lekarzach, fryzjerach itp.

Moderator: paul_proteus

konieczko1995
Debiutant
Debiutant
Posty: 3
Rejestracja: 21 listopada 2015, 20:29

GEONET JASŁO

Post autor: konieczko1995 » 5 stycznia 2016, 23:23

Witam chciał bym się dowiedzieć jakie macie opinie na temat internetu z firmy GEONET, czy wy też macie taki problem jak ja który był wiele razy zgłaszany i do tej pory a trwa to już jakieś 7 miesiecy nic z tym nie zrobiono.
A dokładniej chodzi mi tutaj o ping.
Obrazek

Awatar użytkownika
prosto
Obyty
Obyty
Posty: 50
Rejestracja: 18 maja 2009, 16:46

Re: GEONET JASŁO

Post autor: prosto » 6 stycznia 2016, 00:57

Mialem to samo z tym pingiem i tez nie reagowali wiec zmienilem operatora. pzdr

Awatar użytkownika
mjyntki_mjetek
Mistrz
Mistrz
Posty: 93
Rejestracja: 26 października 2015, 17:29

Re: GEONET JASŁO

Post autor: mjyntki_mjetek » 6 stycznia 2016, 10:29

Zmień odrazu. Nie polecam ich oferty. Zgłaszałem dziesiątki razy że net nie działa , dwa tygodnie obiecywali że ktoś przyjedzie zobaczyć.W końcu dałem spokój.Poszedłem zmieniłem na konkurencje z drugiej strony ulicy i nie narzekam :D

street144
Bywalec
Bywalec
Posty: 36
Rejestracja: 6 kwietnia 2010, 12:44

Re: GEONET JASŁO

Post autor: street144 » 6 stycznia 2016, 11:36

oni sigma ciagna z lacza ap-medi. mialem sigme i szkoda gadac lagi neta co chwile nie bylo a jak napisales sms do dzialu technicznego to odrazu wąty

konieczko1995
Debiutant
Debiutant
Posty: 3
Rejestracja: 21 listopada 2015, 20:29

Re: GEONET JASŁO

Post autor: konieczko1995 » 6 stycznia 2016, 12:16

I pewnie tak trzeba będzie zrobić wziąść i zmienić akurat nie dawno zrobili nam Światłowody tak że tam powinno już być wszystko ok bez żadnych problemów.

Wind
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 250
Rejestracja: 5 grudnia 2014, 14:15
Lokalizacja: jasło i okolice

Re: GEONET JASŁO

Post autor: Wind » 6 stycznia 2016, 13:03

Byłem dwa lata w Geonet.To był szok jak to chodziło,a olewka dla klienta to domena tej firmy.Mam swiatłowód i juz nigdy na nic innego nie przejde.

teddy_13
Początkujący
Początkujący
Posty: 16
Rejestracja: 17 grudnia 2013, 18:28

Re: GEONET JASŁO

Post autor: teddy_13 » 6 stycznia 2016, 18:52

Bylem klientem Geonetu bardzo dlugo, przez kilka lat. Praktycznie od samego poczatku byly jakies problemy. Nie dalo sie grac przez siec, ewentualnie gralo sie z lagami. Moze jakies 25% calego tego bycia w tej sieci to byl czas, w ktorym dzialalo to znosnie. Ciagle dzwonienie i zglaszanie awarii, ciagle tlumaczenia wlasciciela. Ze mam zly komputer, ze to wina kabla, ze wina anteny, ze wina pogody, ze wina kija od miotly, szczoteczki do zebow i obcych cywilizacji. Wina wszystkiego tylko nie wlasciciela. Nie pomagala zmiana sprzetu na lepszy, nic nie pomagalo. Ja rozumiem ze administracja siecia z setkami klientow nie jest orosta i latwo narzekac no ale skoro place to wymagam. Nigdy nie opuscilem wplaty, zawsze terminowo i zgodnie z unowa a mimo to internet dzialal jak stara radziecka lokomotywa parowa. Nie zawsze, mial lepsze dni ale mimo wszystko zadowony nie bylem. Nie chce robic antyreklamy, nie chce oczerniac firmy, jakis czas juz u nich nie jestem i nie wiem jak sprawa wyglada. Technologia idzie do przodu, konkurencja jest duza, moze teraz jest lepiej, moze warto sie zainteresowac, moze warto wziac na jakis okres probny. Musi sie wypowiedziec ktos kto ma internet w fej firmie. Mimo wszystko wlasciciela pozdrawiam i zycze powodzenia i jak najlepszego dzialania sieci.

Włos
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 314
Rejestracja: 12 czerwca 2015, 09:00

Re: GEONET JASŁO

Post autor: Włos » 6 stycznia 2016, 19:26

konieczko1995 pisze:I pewnie tak trzeba będzie zrobić wziąść i zmienić akurat nie dawno zrobili nam Światłowody tak że tam powinno już być wszystko ok bez żadnych problemów.
U mnie też Telgam zrobił światłowód i to jest XXI w. z szybkością i stabilnością internetu na światłowodzie takie garażowe radiówki jak Geonet itp nie mają szans.

mam 30 MB/s


test na Wifi - 2 pokoje dalej ruter światłowodowy od nich - dają na czas umowy za darmo !
Obrazek

Włos
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 314
Rejestracja: 12 czerwca 2015, 09:00

Re: GEONET JASŁO

Post autor: Włos » 6 stycznia 2016, 19:30

i znów teścik powtórzony
Obrazek

konieczko1995
Debiutant
Debiutant
Posty: 3
Rejestracja: 21 listopada 2015, 20:29

Re: GEONET JASŁO

Post autor: konieczko1995 » 6 stycznia 2016, 20:05

I to jest właśnie internet muzyka dla moich oczu jak patrze na te wykresy :D. Nie ma się co zastanawiać tylko trzeba zadzwonić niech zakładają :D

ODPOWIEDZ