Strona 5 z 19

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 2 marca 2013, 18:20
autor: karol85
popieram Panią z powyższego postu !!!
Ludzie nie zauważają pozytywów. Zawsze wszystko potrafią krytykować.
A u Schabińskiej polecam.

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 2 marca 2013, 23:30
autor: Edyt@
Czoper pisze:A co to jest za gość co się tam szwenda po sali taki wysoki i ze sporą nadwagą ??? Przygląda się klientom jakby z kosmosu byli?? Właściciel?
To jest tajny agent Magdy G. :hyhy:

A co do jedzonka :
Hmmm ...
Byłam, zjadłam i najważniejsze ... przeżyłam ;)

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 3 marca 2013, 10:02
autor: greg@@
Anna Wal pisze:Widzę, że kolega nie był a próbuje komentować aby wyrażać swoją opnię trzeba samemu spróbować ale na pewno na 2 zł Cię nie stać i jest to za droga knajpa dla Ciebie
Jeśli koleżanka ma ochotę zajadać się nadgryzionym schabikiem za 2 zeta którego nie zdołał przetrawić klient siedzący obok i oddał kawał mięcha który Ty dostałaś i tak się delektujesz :orany: to proszę bardzo nie mam nic przeciw . No ale jak się ma w kieszeni 2 zł. to na co mnie będzie stać tylko na taki schab :rozpacz:
Jak mają tam takie zasady że niedojedzony kawał mięcha można oddać to na pewno wędruje on na inny stolik :kwasny: myślę że większość nie miała by zamiaru delektować się takim schabem.Ja dziękuję nie skorzystam będzie więcej dla Ciebie :ok:

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 3 marca 2013, 11:45
autor: cup
greg@@ pisze:
Anna Wal pisze:Widzę, że kolega nie był a próbuje komentować aby wyrażać swoją opnię trzeba samemu spróbować ale na pewno na 2 zł Cię nie stać i jest to za droga knajpa dla Ciebie
Jeśli koleżanka ma ochotę zajadać się nadgryzionym schabikiem za 2 zeta którego nie zdołał przetrawić klient siedzący obok i oddał kawał mięcha który Ty dostałaś i tak się delektujesz :orany: to proszę bardzo nie mam nic przeciw . No ale jak się ma w kieszeni 2 zł. to na co mnie będzie stać tylko na taki schab :rozpacz:
Jak mają tam takie zasady że niedojedzony kawał mięcha można oddać to na pewno wędruje on na inny stolik :kwasny: myślę że większość nie miała by zamiaru delektować się takim schabem.Ja dziękuję nie skorzystam będzie więcej dla Ciebie :ok:
a jaką masz pewność,że w innym lokalu nie zjesz zupy po kimś,która została wlana z powrotem do gara i tobie podana??

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 3 marca 2013, 11:48
autor: houseMd
sadze ze niezjedzony kawalek miesa przerabiaja na inna potrawe. tak jak w wiekszosci lokali nic sie nie moze zmarnowac. zmielimy schabik i zrobimy pulpety;)

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 3 marca 2013, 12:13
autor: czarna1966
Tam w karcie nie ma zrazików:),ale są pierożki z mięskiem :)

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 3 marca 2013, 13:18
autor: houseMd
Otti a moze macie jakas strone internetowa? bo chcialabym zobaczy menu chetnie:) albo jak nie macie strony to moze tu moglbys wrzucu menu? chce zobaczyc co ciekawego macie w karcie.

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 3 marca 2013, 13:36
autor: greg@@
Otti pisze:WYJAŚNIAJĄC WSZYSTKIM PODEJRZLIWYM I MIŁOŚNIKOM TEORII SPISKOWEJ: SCHAB NIE WYCHODZI Z KUCHNI DRUGI RAZ DO KLIENTA ORAZ NIE ULEGA PRZETWORZENIU!!! ZGODNIE Z DYREKTYWĄ SANEPIDU PODLEGA UTYLIZACJI
No i mamy wszystko jasne pracownik sanepidu stoi w kuchni i dogląda :szok: żeby każdy kawał nadgryzionego mięcha zwróconego przez najedzonego klienta nie powędrował na inny stolik tylko do kosza :hyhy:

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 3 marca 2013, 15:14
autor: mila
Zgadzam sie, bardzo nieladnie zwracac sie w ten sposob do potencjalnych klientow. Abstrahujac od smaku schabu, jego temperatury czy zjedzonych dkg, klienta nalezy szanowac. Inna sprawa jest merytoryczna wypowiedz na temat tego, co dzieje sie z reszta jedzenia, a inna sposob tej wypowiedzi, ktory nie swiadczy dobrze o wlascicielu lokalu, czy kimkolwiek, kim jest Otti.

Ps. Zamawiajac schab nie chcialabym byc traktowana jako ewentualny milosnik teorii spiskowej, tepak zmusozny do poszukiwania znaczenia slow w slowniku, czy mniej sprytna=glupia zona (gdyz nie zamowilam schabu na wynos)...

Troche pokory, od wiekow wiadomo, ze forum jest po to, ze raz robi dobra reklame, innym razem nakreca tlum negatywnymi opiniami...

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 3 marca 2013, 16:07
autor: wojasxxx
Bardzo mnie ciekawi jaka firma w Jaśle zajmuje się utylizacją nie zjedzonych resztek.

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 3 marca 2013, 16:24
autor: scand
chamska i arogancka wypowiedź pracownika badź własciciela wskazuje że obrali 'dobry' kierunek, który wyzncszyła p. Gessler..:D gratuluję podejścia do ciekawego klienta, który ma prawo zapytać, a ty otti możesz przemilczeć sprawę lub odpowiedzieć zainteresowanym..a nie cisnąć, że resztki mięsa są komisyjnie utylizowane i wywożone za miasto :rotfl:


ps. świeży piszemy przez zet z kropeczką na górze ;)

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 3 marca 2013, 16:37
autor: sama
Nie pisz gościu na czerwono bo oczy bolą.
I nie kłam że resztki trafiają do utylizacji. Nikt z sanepidu nie stoi i nie patrzy wam na ręce. Załoga też nie zjada resztek bo w Perle haruje się na głodzie. Ktoś kto nie wie jak wygląda praca w kuchni w knajpie może uwierzy w Twoje wypociny. I jeszcze jedno.Gdzie i za ile kupujecie ten schab że opłaca się go sprzedawać po 2 zł. Coś mi tu nie gra :szok:

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 3 marca 2013, 16:43
autor: Marysia88
A ja znowu „U SchabIńskiej” wczoraj znowu wzięłam schab na wynos i bardzo się z tego cieszę. I tak jak właściciel podczas rozmowy zemną mówił, że pani Magda Gessler powiedziała ze schab będzie maga reklamą to i w tym się nie pomyliła nie zachodzi z czołówki forum. Może ten otti za mocno poleciał ale na pewno nie jest miłe słuchać jak ktoś obraża coś co powstało i daje reklamę naszemu miastu. Ludzie z jasła tylko narzekają co jest żle i próbują coś fajnego na panewce spalić zamiast iść z całą rodziną sprawdzić dać napiwek kelnerce i się miło bawić to dalej siedzą przed forum. Cieszę się że jestem znowu w Kraku. I pragnę nadmienić, że wczoraj pod lokalem było więcej aut z Krosna i Rzeszowa niż z jasła.

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 3 marca 2013, 16:49
autor: greg@@
sama pisze: I jeszcze jedno.Gdzie i za ile kupujecie ten schab że opłaca się go sprzedawać po 2 zł. Coś mi tu nie gra
Może to mięcho kiedyś orało pole i robiło ihaha :hyhy: a teraz na stole udaje schabik za 2 zł :orany:

Re: U Schabińskiej dawna restauracja Perła

: 3 marca 2013, 16:54
autor: Marysia88
sama pisze:Nie pisz gościu na czerwono bo oczy bolą.
I nie kłam że resztki trafiają do utylizacji. Nikt z sanepidu nie stoi i nie patrzy wam na ręce. Załoga też nie zjada resztek bo w Perle haruje się na głodzie. Ktoś kto nie wie jak wygląda praca w kuchni w knajpie może uwierzy w Twoje wypociny. I jeszcze jedno.Gdzie i za ile kupujecie ten schab że opłaca się go sprzedawać po 2 zł. Coś mi tu nie gra :szok:


przeglądnęłam pana posty i wodzę, że jest pan zagorzałym przeciwnikiem "u Schabińskiej" od dawna! biorę sobie na honor chronić tej Restauracji do momentu do kiedy nie podniosą ceny schabu;). Jestem co tydzień w Krakowie wiec będę wpadała sprawdzać jakość i niech sie Właściciele mają na baczności bo szkoda by było spaprać tak cudowne smaki.