Zubrówka pisze:Zastanawia mnie fakt ;
2-3 dni deszczu i już Jasło zagrożone.
To nie jest normalne.
Co robi "władza " aby ludzie się tak nie bali ???
Wydaje pozwolenia na budowy nowych domów na terenie zalewowym

Moderatorzy: hanka, paul_proteus
Zubrówka pisze:Zastanawia mnie fakt ;
To nie jest normalne.
Przecież to że jesteśmy zagrożeni to nie wina tego ze pada u Nas 2-3 dni tylko ze są intensywne deszcze w górnych biegach rzek i jak tam wody wzbierają to do nas napływa ta masa wody a to co u Nas spadnie płynie w dalsze części rzeki! W tym obecnym przypadku wina była głównie po stronie Ropy która była dość wysoka a ta wpadając do wisloki się piętrzyły i taki tego efekt. A co do zagrożenia to ktoś lata temu wydawał pozwolenia na budowę nie analizując i tam gdzie powinny być tzw poldery są na dzień dzisiejszy budynki i woda nie ma się gdzie rozlacZubrówka pisze:Zastanawia mnie fakt ;
To nie jest normalne.
Anek pisze:Przecież to że jesteśmy zagrożeni to nie wina tego ze pada u Nas 2-3 dni tylko ze są intensywne deszcze w górnych biegach rzek i jak tam wody wzbierają to do nas napływa ta masa wody a to co u Nas spadnie płynie w dalsze części rzeki! W tym obecnym przypadku wina była głównie po stronie Ropy która była dość wysoka a ta wpadając do wisloki się piętrzyły i taki tego efekt. A co do zagrożenia to ktoś lata temu wydawał pozwolenia na budowę nie analizując i tam gdzie powinny być tzw poldery są na dzień dzisiejszy budynki i woda nie ma się gdzie rozlacZubrówka pisze:Zastanawia mnie fakt ;
To nie jest normalne.
W Jaśle nie wiem... ale w Osobnicy wylewa już... Bednarka wylewa!!!Krzysiek92 pisze:I znowu mamy stany ostrzegawcze... juz dla gminy skolyszyn ogloszony a nadal pada.. jak tam wyglada jasla wie ktos ??
Gdyby mnie zalalo to Jaslo by gorzej wygladalo niz kilka lat temukuba1975 pisze:czym sie przejmujesz ..wezmiesz odszkodowanie![]()
Tradycyjnie siejesz panikę , wystarczy wejść na meteo i zobaczyc że opady od południa mają zanikać i przez najbliższe dni bedzie pogodnie .ewa17/ala pisze:Tak tradycyjnie bedzie padac az rzeki wyleja.