Samolot CASA zbyt nisko nad domami
Moderatorzy: hanka, paul_proteus
Samolot CASA zbyt nisko nad domami
Czy ktoś widział wczoraj (wtorek, 19 czerwca) samolot (chyba CASA) na przelatujący bardzo nisko (zbyt nisko) w okolicach Majscowej, Świerchowej, Osieka. Leciał tak nisko, że widać było nity na blachach, bardzo cicho, prawie dotykając dachów. Co to było?
-
- Przyjaciel Forum
Re: Samolot CASA zbyt nisko nad domami
Co to było? CASA - jak sam piszesz. A że nisko? wolno mu. Czym się martwisz - kury przestały się nieść, krowy nie dadzą mleka, baby powariowały?
Jesteś bardzo dowcipny. Nie wolno latać TAK nisko, to nie jest pod żadnym pozorem bezpieczne. Zaburzeń w niesieniu się kur nie zanotowano, powiem Ci w sekrecie, że już jakiś czas temu ludzie przestali wierzyć, że samoloty odbierają kurom jaja, krowom mleko, a chłopom rozum.
Zapytałam o to, bo było to na tyle niespotykane zdarzenie, że - gdyby nie inni - to uznałabym, że to mnie się coś porąbało.
Gdyby ktoś jeszcze to zauważył, to może coś napisać.
Zapytałam o to, bo było to na tyle niespotykane zdarzenie, że - gdyby nie inni - to uznałabym, że to mnie się coś porąbało.
Gdyby ktoś jeszcze to zauważył, to może coś napisać.
-
- Debiutant
Ten samolot najprawdopodobniej robił zdjęcia pól albo wojsko miało jakieś ćwiczenia.
Gdy pilot tego samolotu udawał się na lotnisko, mama w domu niego rzekła "lataj synku nisko i powoli"Jester pisze:..... Nie wolno latać TAK nisko, to nie jest pod żadnym pozorem bezpieczne....

A tak na marginesie, to maksymalnie JAK nisko można latać

Robiąc zdjęcia to się leci kilkaset metrów nad terenem, a z tego co tu kolega napisał to leciał kilkanaście ...Mieszkaniec999 pisze:Ten samolot najprawdopodobniej robił zdjęcia pól albo wojsko miało jakieś ćwiczenia.
-
- Doświadczony
Wy już naprawdę nie macie o czym pisać na tym forum. Problem bo samolot nisko przeleciał... Za chwilę będzie temat "bo samochód przejechał za blisko krawężnika". Paranoja ludzie.
Arbuz, nie ma obowiązku udzielania się w wątkach, które Cię nie interesują, jednak dziękujemy za wkład... A co do robienia zdjęć: leciał za nisko jak na robienie zdjęć. W dodatku to transportowy samolot, a do obfotografowania terenu używa się samolotów lżejszych i zdaje się, powinny wtedy krążyć nad polami czy lasami, a nie nad domostwami i drogami. Ktoś był zdania, że mógł uciekać przed radarami (które podobno nie rejestrują samolotów poniżej pewnej wysokości) albo po prostu głupota i brawura pilota.
Spisek
ruski bd atakować

W tamtym roku też nad Jasłem leciały 2 Casy bardzo nisko i nad miastem nawracały to są samoloty z 8 Bazy Lotniczej z Krakowa Balice JW 1155 wiem bo kolega tam mój służy i jak mają ćwiczenia a teraz mają poligon gdzieś w Beskidzie więc nie daleko i temu się pojawiły a często też transportują sprzęt w Bieszczady na poligon w Trzciańcu więc co tu takiego dziwnego że leciały nisko co komuś komin urwały a każdy pilot wie na jakim pułapie ma lecieć a jak komuś nie pasuje to niech napisze skargę do MON-u albo skoczy na pagony temu pilotowi. 

Pedro... pewnie to jest wyjaśnienie całej sprawy. Ale uprzejmy to Ty jesteś, faktycznie, widać, że w wojsku się obracasz. "Skoczyć na pagon" - gratuluję kozactwa.
Jester żadne kozactwo ,,Skoczyć na pagony,, kto służył w wojsku to wie o co chodzi ale to za czasów kiedy było wojsko a nie jak ostatnie pobory służyły po 9 miechów raz w tygodniu na przepustce w domu to przedszkole cyrk a nie wojsko było a nie jak służyło się po 18 miechów i co starsi po 24 miechy w pizdę i na gaz.
18 miechów to przedszkole - masz pojęcie ile służyło się w marynarce łączniePEDROBCN pisze:Jester żadne kozactwo ,,Skoczyć na pagony,, kto służył w wojsku to wie o co chodzi ale to za czasów kiedy było wojsko a nie jak ostatnie pobory służyły po 9 miechów raz w tygodniu na przepustce w domu to przedszkole cyrk a nie wojsko było a nie jak służyło się po 18 miechów i co starsi po 24 miechy w pizdę i na gaz.
Do,, album1111,, co mnie obchodzi marynarka jak ktoś tam trafił to służył nawet 3 lata, każdy swoje odsłużył jakby nadal było wojsko z poboru to nikogo by nie dziwiło że samolot Casa zbyt nisko leciał nad domami ja swoje odsłużyłem 18 miechów w POW i ku chwale ojczyzny 

Pedro, Ty nie tłumaczysz dlaczego samoloty mogą tak nisko latać. To, że coś transportują może jedynie wyjaśniać dlaczego pojawiają się w konkretnej okolicy. Ale nadal twierdzę (a ze mną tez inni), że samolot nad domostwami nisko latać nie ma prawa. To że pilotom się coś wydaje (a zwykle są brawurowi), to jedno. A to co prawo dopuszcza, to drugie. Dzięki za wyjaśnienie skąd bierze się ich obecność. Tylko nadal nie wiadomo dlaczego tak nisko?