Jak wzmocnić włosy?
Moderatorzy: hanka, paul_proteus, President
-
- Przyjaciel Forum
Re: Jak wzmocnić włosy?
Na pewno zrobienie podstawowych badań nikomu nie zaszkodzi. Faktycznie, warto o tym pomyśleć.
Ja piję zioła naturalne i płucze piwem.
Polecam stosowanie tabletek z krzemem i bambusem. One naprawdę działają, a na rynku takich jest wiele.
Nie bez znaczenia jest dobry szampon, niedawno odkryłam Perfect.ME by JF Malcolm London i Frizz Stop & Keratin Repair
Dla moich zniszczonych włosów była to rewelacja, poprawę zauważyłam już po pierwszym umyciu głowy.
Dla moich zniszczonych włosów była to rewelacja, poprawę zauważyłam już po pierwszym umyciu głowy.
Fajnie jest pić herbatki z pokrzywy, skrzypu, bratka - to na pewno wzmocni włosy.
-
- Debiutant
Moim zdaniem najlepszym sposobem na wzmocnienie włosów jest wykonanie zabiegu, jakim jest olejowanie włosów. Tutaj można wszystko przeczytać na ten temat. wystarczy tylko dobrać odpowiedni olejek i można działać. Ktoś chętny?
Kupiłam sobie kilka dni temu oeparol piękne włosy, takie tabletki z wiesiołkiem, przy okazj tez na moje osłabione paznokcie mają pomóc 

Moim zdaniem czasami wystarczy zmiana diety i kosmetyków. Niezdrowe, tłuste jedzenie niezbyt korzystnie wpływa na cały organizm, podobnie jak sól, zbyt duże ilości alkoholu i słodyczy. Wprowadzenie do diety ziół, pestek, zbóż, białego mięsa i ryb oraz niegazowanej wody może znacząco poprawić wygląd skóry, włosów i paznokci.
Zbyt ciężkie albo drażniące kosmetyki osłabiają skórę głowy i obciążają włosy. Czasami nawet zatykają pory, co prowadzi do powstania wysypki, a nawet bolesnych ran. W takim przypadku lepiej od razu zmienić szampon i odżywkę.
Jest to skuteczne w przypadku niewielkich kłopotów. jeśli natomiast trwają one długo, dobrze jest skonsultować się z lekarzem, bo może to być początek jakiejś poważnej choroby.
Zbyt ciężkie albo drażniące kosmetyki osłabiają skórę głowy i obciążają włosy. Czasami nawet zatykają pory, co prowadzi do powstania wysypki, a nawet bolesnych ran. W takim przypadku lepiej od razu zmienić szampon i odżywkę.
Jest to skuteczne w przypadku niewielkich kłopotów. jeśli natomiast trwają one długo, dobrze jest skonsultować się z lekarzem, bo może to być początek jakiejś poważnej choroby.
-
- Przyjaciel Forum
A nie lepiej spróbować naturalnych metod? Zmiana diety oraz płukanki domowe.
Najlepiej zmienić odżywkę albo stosować często maskę. Myślę, że regularne stosowanie zdecydowanie poprawi jakość włosów.
Warto zainwestować w dobre wcierki do włosów, odpowiednia dieta, picie pokrzywy podobno również bardzo pomaga. U mnie również pozytywnie na kondycję włosów wpłynęły tabletki Vitapil, natomiast po Merz Special nie zauważyłam różnicy. Dodatkowo jeszcze można skusić się na ziołowe suplementy - takie jak palma sabałowa albo tańsza wierzbownica drobnokwiatowa. No i na pewno warto też wykonać badania, żeby poznać co jest przyczyną osłabionych włosów i wtedy wdrożyć już odpowiednie leczenie.
Olejki bardzo dobrze wzmacniają wlosy, dlatego polecam je regularnie olejkować. Tutaj http://olejowaniewlosow.com.pl/ możecie poczytać dokładnie jak powinno przebiegać olejkowanie, jakie olejki stosować itd.
To sebumhttp://www.laroche-posay.pl/s%C5%82owni ... w3465.aspx chroni skórę i włosy przed nadmierną utratą wody i problemami. Myślę że trzeba tak dobierać kosmetyki do pielęgnacji żeby nie zaburzały albo nawet wspomagały naturalną warstwę ochronną
-
- Bywalec
Olej z wiesiołka tłoczony na zimno w postaci kapsułek (bodajże na opakowaniu pisze Gal). Nie tylko wzmacnia włosy, ale powoduje porost nowych włosków. Z szamponów dobra jest m.in. Dermena, Vichy neogenic lub aminexil, Biotebal etc.
Do włosów najlepiej użyć olej kokosowy kosmetyczny nierafinowany. Wiem że polska firma Sylveco taki sprzedaje.