Skakanie na skakance
Moderatorzy: hanka, paul_proteus, President
Re: Skakanie na skakance
gdyby tylko budowanie mięśni było takie proste, szczególnie na nogach
- avicularia
- Przyjaciel Forum
co to znaczy ,, nabawić się mięśni"makatka pisze:Tak, podobnie jak każdy rodzaj ruchu. Jednak jak nie bd stosować żadnej diety, to prędzej nabawisz się mięśni niż zgubisz kilogramy. Dieta + ruch - w każdej postaci.

Wiem wiem wredna jestem. Żeby się nabawić mięśni nóg ( najprędzej łydek), musiałabyś naprawdę napitalać na tej skakance,że ho ho
Biegi najlepsze i nie zastąpione aby zrzucić zbędne kilogramy 

Zdecydowanie się zgadzam. Sama ostatnio zaczęłam i bardzo mi to służy 

-
- Stały bywalec
a od jakiego czasu już skaczesz ? widać efekty ??
Ja akurat odnosiłam się do odpowiedzi osoby powyżej mnie o bieganiu 

Nie stosuje specjalnej diety tyle, że nie jem fast foodów, słodyczy i nie używam przypraw- chyba, że zioła, biegam co drugi dzień i ćwiczę też co drugi na przemian z bieganiem, niedziela jest dniem odpoczynku to jedyny dzień od ruchu wolny;p Chyba, że spacer czy rower, ale już nie tak żeby się pocić i powiem, że pomaga. W 3 miesiące mam jędrniejszy tyłek, boczki znikają, uda są ciut szczuplejsze, brzuch też stracił na objętości
Chociaż myślę, że jeszcze trochę, a na brzuchu zaczną być widoczne mięśnie.

Skakanie to sport jak sport - na pewno spalasz kalorie, męczysz się i pocisz. Nie bez powodu skakanie na skakance jest nieodzownym elementem treningów bokserskich. 

moim zdaniem skakanie na skakance jest super efektywne, ale trzeba włożyć w to dużo energii, zaczynałem kilka razy, ale brakło silnej woli.
Witam, polecam sesje 3x3min z 1min przerwy pomiędzy-efektywniejsze od 30min joggingu ![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Troszkę jedzie mi to reklamą no ale "good for you!"
Na skakankę są całe sesje treningowe, zatem nie tylko rozgrzewka i wspomnienia ze szkoły wchodzą w grę
Na skakankę są całe sesje treningowe, zatem nie tylko rozgrzewka i wspomnienia ze szkoły wchodzą w grę

- Laura Diaz
- VIP
Skakanka wymaga dobrej kondycji
A poza tym obciąża stawy (więc osoby bardzo otyłe niech lepiej sobie odpuszczą), łatwo o kontuzje, rozbudowuje nogi. Dlatego trzeba się PO skakaniu rozciągać
Ale jako aerob super 

Jeżeli chodzi o ćwiczenia na nogi i stawy, o wiele bardziej skuteczna jest jazda na rowerze, którą osobiście uwielbiam.
-
- Przyjaciel Forum
Nie myślałam nigdy o tym, że skakanka może powodować kontuzje ;(. Ja zazwyczaj traktuję ją jako element ćwiczeń, który łącze z innymi.Laura Diaz pisze:Skakanka wymaga dobrej kondycjiA poza tym obciąża stawy (więc osoby bardzo otyłe niech lepiej sobie odpuszczą), łatwo o kontuzje, rozbudowuje nogi. Dlatego trzeba się PO skakaniu rozciągać
Ale jako aerob super
Ja mogę przekazać swój przykład, kiedy skakałam na skakance regularnie przez dwa miesiące. to było dokładnie przed maturą, kiedy sportem starałam się jakoś odreagować naukę. skakałam co drugi dzień ok 1200-1500 skoków, co zajmowało mi średnio 30 minut i więcej. schudłam bardzo dużo, szczególnie z nóg i bioder, a mam figurę gruszki. ale oczywiście do tego dołożyła się dieta, o którą zadbałam, szczególnie że muszę dbać o produkty bezglutenowe.