Jak zimą dbać o skórę?
Moderatorzy: hanka, paul_proteus, President
-
- Początkujący
Jak zimą dbać o skórę?
Jeśli Wy również zimną diametralnie zmieniacie swoją pielęgnację to koniecznie sprawdźcie nasz nowy artykuł o kosmetykach idealnych na tę porę roku: http://www.zyjintensywnie.pl/kosmetyki-na-trudne-czasy/

Re: Jak zimą dbać o skórę?
Mnie przeraża tylko, że zimą trzeba używać tłustych kremów, a ja po nich świecę się jak choinka, nie mówiąc już o makijażu, który po takiej tłustej buzi po prostu spływa.
Ja polecam zainwestować w porządny krem do rąk
Nie wiem jak Wy ale ja w szczególności zimą mam duży problem z suchą skórą na dłoniach.
Mogę Wam polecić bardzo fajny krem który służy mi już od wielu sezonów: krem do rąk z masłem shea L'Occitane - najlepszy nawilżacz z jakim miałam do tej pory styczność
Sprawia, że dłonie są delikatne, odżywione, No i co najważniejsze - nie zostawia na nich lepiącej się powłoki - wchłania się praktycznie natychmiast.

Mogę Wam polecić bardzo fajny krem który służy mi już od wielu sezonów: krem do rąk z masłem shea L'Occitane - najlepszy nawilżacz z jakim miałam do tej pory styczność

Krem do rąk to podstawa, ale i do buzi też nie zaszkodzi
Jak nie nałożysz go za dużo i poczekasz, aż się wchłonie zanim wyjdziesz z domu to nie powinno być problemu ze świeceniem, bynajmniej ja takiego nie mam.

A kto taki madry wam powiedzial ze na zime stosuje sie tluste kremy? zapychaja pory i sprawiaja ze skora szybciej sie meczy pod taka skorupa. Specjalne kremy przeznaczone do zimowej pielegnacji lub jakies lekkie poltluste. W zimie zapomnijcie o nawilzajacych bo jeszcze bardziej wysusza skore.
-
- Początkujący
Kremy, kremy i jeszcze raz kremy
krem Cetaphil Da Ultra Garderma, 

Olej kokosowy nie tylko nawilża ale i natłuszcza skórę zimą. Jest niekomedogenny, więc nie zatyka porów.
igom pisze:Olej kokosowy nie tylko nawilża ale i natłuszcza skórę zimą. Jest niekomedogenny, więc nie zatyka porów.
też słyszałam że olej kokosowy super nawilża skórę a ponadto jest dobry na rozstępy
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Zapytaj w sklepie zielarskim 

Olej kokosowy możesz dostać w sklepie ze zdrową żywnością (taki sklep jest między Europą a rynkiem) A jak nie to polecam alle-gro. Ja osobiście tam zamawiam w sklepie EKO GRAM ZIELONKI. Używam i są efekty. Do tego raz na jakiś czas robię sobie mikrodermabrazje.
Ja stosuję porządne kremy i staram się natłuszczać moją cerę. Ostatnio natrafiłam na kilka ciekawych rad na blogu: http://www.modnawo.pl/pielegnacja-skory-zima/ - jeśli Was to interesuje to możecie sobie poczytać.
-
- Rozgrzewam się
A ja stoduję masło shea i olejek arganowy. I polecam to wszystkim, zero parabenów, zero konserwantów i sztucznych barwników. I jakie efekty 

Ja zimą po prostu staram się w miarę regularnie kremować ciało, używać pomadki ochronnej do ust oraz kremu do rąk. Zazwyczaj tyle wystarcza, a poza tym mam cerę mieszaną, więc też super nawilżenia nie potrzebuję.
-
- Przyjaciel Forum
Zimą, intensywniej niż w innych porach roku używam zwykłej Nivei, ze względu na to, że doskonale natłuszcza skórę