Sucha skóra twarzy
Moderatorzy: paul_proteus, President
- Markadiusz
- Początkujący
- Kontakt:
Re: Sucha skóra twarzy
Krem Nivea dobry na wszystko 

Na wszystko czyli na nic 

- Anna Powiecka
- Debiutant
- Kontakt:
Skóra mężczyzn wymaga specjalnej pielęgnacji, gdyż zawiera więcej gruczołów łojowo-potowych. Aby nie doprowadzić do ich zapchania i pojawienia się zmian naskórkowych, należy stosować kremy dedykowane specjalnie dla suchej skóry mężczyzn lub kremy regenerująco-nawilżające, które zregenerują, nie obciążą skóry i głęboko nawilżą np. po goleniu lub do codziennej pielęgnacji twarzy.Maniutek pisze:Słuchajcie ostatnimi czasy mam problem mianowicie jest to sucha skóra twarzy...Najbardziej widoczne jest to jak się ogolę i nie wygląda to za ciekawie. Co mogę zrobić aby jakoś uporać się z tym w domowym zaciszu? Czy ewentualnie jakieś kremy czy co?
Więcej o skórze męskiej może Pan przeczytać na naszym blogu:
https://kosme.pl/Pielegnacja-skory-mesk ... 32013.html
Panowie nie obawiajcie się maseczek, peelingów i kremów,
ale jeśli skóra jest przesuszona to może warto olejowac - np olej kokosowy,
lub udać się do kosmetyczki i kilka zabiegów rozwiąze problem
ale jeśli skóra jest przesuszona to może warto olejowac - np olej kokosowy,
lub udać się do kosmetyczki i kilka zabiegów rozwiąze problem
ja sobie chwale kosmetyki ziaji, ale jak w przypadku kobiet,
trzeba myć twarz czyms delikatniejszym niż zwykłe mysło , pić dużo wody i nawilżać skóre stale a nie od czasu do czasu
trzeba myć twarz czyms delikatniejszym niż zwykłe mysło , pić dużo wody i nawilżać skóre stale a nie od czasu do czasu
Ja stosuję serię Nivea dla mężczyzn i te produkty w zupełności dają radę
-
- Debiutant
Ja na suchą skórę wcieram olejek bio oil, szczególnie po lecie kiedy jest wysuszona od słońca i ma lekkie przebarwienia. olejek szybko się wchłania, jest o ładnym, delikatnym zapachu i przede wszystkim nie podrażnia skóry wiec można go spokojnie używać.
-
- Bywalec
Dobry jest krem wiesiołkowy Gal z olejem z wiesiołka tłoczonym na zimno. Krem ma prosty i naturalny skład, czyli taki jaki jest najbardziej pożądany w kosmetykach.
Krem https://sklep.barwa.com.pl/barwa-siarko ... 50-ml.html jest bardzo dobry. Stosunkowo niedrogi, a świetnie działa na cerę, ma duże działanie nawilżające.
Jest dobry krem loreal men EXPERT polecam pozdrawiam
-
- Początkujący
Ze swojej strony polecam dla mężczyzn wszystkie mydła bez konserwantów, szczególnie te na bazie olejków eterycznych. Np. coś w stylu Wyrwidęba z 4szpaków.