przepisy na trunki alkoholowe ;)
Moderatorzy: paul_proteus, President
Re: przepisy na trunki alkoholowe ;)
a co takiego super w tym przepisie na mojito? jak dla mnie to standardowy przepis i tyle, więc od razu napisz, że chodziło ci o reklamę
30 ziaren kawy - liczyłaś?wścieklica pisze:0,5 czystej, bezsmakowej + 30 ziaren kawy + łyżeczka cukru waniliowego, lub odrobina zmielonej wanilii. Przyrządzić w butelce 0,7 (w 0,5 się nie zmieści), odstawić na 2 tygodnie w temperaturze pokojowej.

Mi kokos nie podchodzi, zresztą nie przepadam za likierami, wolę drinki. Lubię łączyć żubrówkę z sokiem jabłkowym albo z tonikiem. To jak dla mnie proste i smaczne połączenie.
Polecam do wódki gorzkiej żołądkowej dodać mleka (proporcja według uznania , smaku) wychodzi pyszny likier 

- avicularia
- Przyjaciel Forum
Podobnie pyszne jest mieszanie wódki Soplica orzech laskowy z mlekiem 3,2%. W proporcji pół na pół i kilkoma kostkami lodu. Oczywiście polecam tym, którzy lubią ciężkie , słodkie koktajle alkoholowe, miłośnicy lekkich shotów będą rozczarowaniZynek6 pisze:Polecam do wódki gorzkiej żołądkowej dodać mleka (proporcja według uznania , smaku) wychodzi pyszny likier
Wódka + Malibu + mleko super drineczek 

-
- Debiutant
Prawda jest taka że inne drinki dla kobiet a inne dla facetów .
Gdyby ktos z was miał chęc na kilka receptur piszcie na poczte bardzo chetnie podrzucę kilka receptur
Gdyby ktos z was miał chęc na kilka receptur piszcie na poczte bardzo chetnie podrzucę kilka receptur
Wykroić wnętrze arbuza (zmiksować) + wódka+ tabasco + kisiel agrestowy. Polecam
@szybkijan - niezły przepis, zwłaszcza ten kisiel agrestowy
. Mam nadzieję, że nie zmyślasz? Ja polecam trójniak kapucyński. Długo się to robi, ale jest rewelacja, zwłaszcza grzany. 1l miodu 2l wody + odpowiednie przyprawy, niepamiętam jakie, można sprawdzić w necie.

Wódka z lodem szkodzi na nerki.
Rum z lodem niszczy wątrobę.
Whisky z lodem atakuje serce. Gin i lód szkodzi na mózg.
Coca-cola z lodem niszczy zęby.
Oznacza to, że ten cholerny lód szkodzi na wszystko
Rum z lodem niszczy wątrobę.
Whisky z lodem atakuje serce. Gin i lód szkodzi na mózg.
Coca-cola z lodem niszczy zęby.
Oznacza to, że ten cholerny lód szkodzi na wszystko

Dla mnie no. 1 jest... No 1. Dobry bourbon, krem kokosowy, marakuja, ananas, pomarańcza, syrop cukrowy. Jeden łyk i jesteś na Karaibach
Czy gdzie tam sobie zamarzysz... 

Uwielbiam martini, sprite, limonka, cytryna i lod