Internet z Sigmy

O wszystkim, czyli o niczym...

Moderatorzy: paul_proteus, President

niedoinformowany
Debiutant
Debiutant
Posty: 1
Rejestracja: 27 czerwca 2014, 10:37

Internet z Sigmy

Post autor: niedoinformowany » 27 czerwca 2014, 11:04

Witam wszystkich.Czy u was też występują kłopoty z prędkościami,przerwami ,wysokimi pingami itp.

Obrazek[

Tak wygląda łącze na 6Mb,czasem jest jeszcze gorzej,czasem w porywach nawet 2MB.

marpit
Doświadczony
Doświadczony
Posty: 68
Rejestracja: 11 sierpnia 2011, 22:00
Kontakt:

Re: Internet z Sigmy

Post autor: marpit » 27 czerwca 2014, 12:08

Jaki jest cel Twojego pytania? Pytasz o Sigmę wklejasz zdjęcie Ap-Media ? Masz problemy to kontaktuj się z firmą a nie szukaj odpowiedz na forum.
Jak widać nie mamy takich problemów

Obrazek

julia1978
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 261
Rejestracja: 12 listopada 2009, 22:40

Re: Internet z Sigmy

Post autor: julia1978 » 27 czerwca 2014, 15:16

Mam internet z sigmy i niestety, zdarzają się problemy.

lukas9314
Weteran
Weteran
Posty: 75
Rejestracja: 30 listopada 2013, 08:41

Re: Internet z Sigmy

Post autor: lukas9314 » 28 czerwca 2014, 14:29

Dla mnie jest jasne ktoś z AP-Media chciał zrobić antyreklame sigmie ale niestety nie przemyślał do końca.

spodekodszklanki
Debiutant
Debiutant
Posty: 1
Rejestracja: 29 czerwca 2014, 09:17

Re: Internet z Sigmy

Post autor: spodekodszklanki » 29 czerwca 2014, 09:28

niedoinformowany pisze:Witam wszystkich.Czy u was też występują kłopoty z prędkościami,przerwami ,wysokimi pingami itp.

Obrazek[

Tak wygląda łącze na 6Mb,czasem jest jeszcze gorzej,czasem w porywach nawet 2MB.
Niestety ale screen wklejony przez kolegę @niedoinformowanego jest prawdziwy. Wróbelki ćwierkają że Sigma kupuje łacze od AP-MEDIA, bo tak mają razem taniej. Stąd wynik testu prędkości wskazujący na adres IP należący do AP-MEDIA (publiczne adresy przyznanawane są przez ripe.net organizację nadającą IP na Europę). Proszę z wiersza polecenia wykonać komendę np: tracert onet.pl i jej wynik wkleić na forum. Prześledzona zostanie cała droga pakietu od twojego komputera do serwera onetu. To powinno wiele wyjaśnić.

megic135
Początkujący
Początkujący
Posty: 16
Rejestracja: 18 kwietnia 2012, 18:04

Re: Internet z Sigmy

Post autor: megic135 » 29 czerwca 2014, 13:15

Ja posiadam internet z Sigmy na terenie Glinika Polskiego i muszę powiedzieć, że gdyby nie monopol tej firmy na tym terenie to już dawno zmieniła bym dostawcę. Częste przerwy w nadawaniu, internet się wiesza i chodzi wolno. Zresztą wiele osób na to narzeka, nie tylko ja. Więc jeśli macie wybór to próbujcie gdzie indziej.

Public Enemy
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 268
Rejestracja: 17 grudnia 2012, 19:58

Re: Internet z Sigmy

Post autor: Public Enemy » 29 czerwca 2014, 22:03

Oni wszyscy upadną jak telgam rozciagnie swiatłowod.Na terenie Nawsia i Kołaczyc juz piewrsi klienci podłaczeni.łacze 20 mb a i tak leci na 30mb i to za 42zł tylko.Sam mam radiowke i juz nie daje rady bo ledwo to hula.A na swiatłowód zapisuje sie praktycznie kazdy moj sąsiad.Także czekamy żeby jak najszybciej to było zrobione.

igom
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 412
Rejestracja: 16 lipca 2013, 18:06

Re: Internet z Sigmy

Post autor: igom » 4 lipca 2014, 10:23

Jak widać prędkości są wręcz "oszałamiające". Ja na szczęście mam internet blokowy i nie korzystam z żadnej większej firmy, które zazwyczaj oszukują swoich klientów i dają znacznie mniejszą prędkość, niż na umowie.

Awatar użytkownika
Bandit
Guru
Guru
Posty: 120
Rejestracja: 30 listopada 2010, 23:27
Lokalizacja: włączam GPS......

Re: Internet z Sigmy

Post autor: Bandit » 5 lipca 2014, 01:00

Telgam akurat daje więcej, niż jest na umowie. Miałem i nie narzekałem, ale w domu zachciało się z Orange internetu... Teściowa też ma radiówkę z Telgamu 6MB na umowie, a ma 8MB. Co ciekawsze, szwagier ma internet, telefon i tv z Telgamu i narzeka :rotfl:

ODPOWIEDZ