W co warto inwestować?
Moderatorzy: paul_proteus, President
-
- Rozgrzewam się
W co warto inwestować?
W co Waszym zdaniem warto teraz inwestować? Lokaty, złoto, papiery wartościowe? Mam trochę pieniędzy i chce je zainwestować. Dlatego szukam jakiegoś pomysłu, jak? w co?
Re: W co warto inwestować?
Jeżeli jeszcze niczego nie znalazłaś to polecam inwestycje w nieruchomości. To chyba najlepsza opcja. Na pewno najbardziej stabilna xD Ja już od kilku lat wynajmuję dwa mieszkania przez biuro nieruchomości z Rzeszowa http://www.nieruchomosci-kat.pl/ i tak na prawdę nie widzę lepiej
Jeszcze nie zdarzyło mi się żeby mieszkanie stało puste i nie zarabiało na siebie 

Myślę, że warto zainwestować w lokaty 

Ja właśnie słyszałem, że na lokatach już nie da się tak zarobić jak wcześniej. Teraz coś się mówi o jakiś funduszach inwestycyjnych.
-
- Debiutant
Myślę, że inwestycja w nieruchomości jest najlepsza ale i tak optymalną formą inwestycji jest inwestowanie w siebie
Zawsze to dzieciom powtarzam. I mimo że ksiązki i podręczniki sa bardzo drogie to wiem, że kupując im inwestuję w ich przyszłość. Zresztą można znaleźć tańsze w sieci np tu http://www.taniaksiazka.pl/puls-ziemi-2 ... 96928.html . Mając 3 dzieci oszczędnośći zrobione w taki sposób są naprawdę wymierne.

Wygląda na reklamę.
Nieruchomości ? Powodzenia.Przyjdzie kryzys czy kataster i cześć... Przyjdzie wojna - to samo. Niestety - nie mam takiej kasy,by było co inwestować.Ale powiem wam ludziska jedno: albo złoto czy coś w tym stylu jako ubezpieczenie na trudne czasy którą można w miarę łatwo zabrać ze sobą czy ukryć i inwestowanie w coś,na czym można niezależnie od wahań wartości tego czegoś zarobić (w tym w inny sposób niż sprzedaż tego czegoś).Jak i co - nie podpowiadam,nie wiem - wasza inwencja.
Z nieruchomości jeszcze ziemia jakoś potrafi się obronić (jeśli myśli się serio o rolnictwie),cała reszta przynajmniej u nas przecież NIE ZAROBI NA SIEBIE.W czasie wyżu demograficznego można było kupować mieszkania np. w Krakowie i spłacać je opłatami za wynajem od studentów.Ale to źródełko niebawem zacznie wysychać. A utrzymanie nawet pustostanu w dobrym stanie kosztuje.
Łopatologicznie,jak ktoś "długiego wywodu" nie rozumie: zamiast inwestować w rybę zainwestuj w wędkę. Uwierzcie,to na pewno jest świetna rada,i nie liczy się osoba ani to,że dostajecie ją za darmo.Sztuka bowiem w odróżnieniu prawdziwej wędki od marnej podróbki czy ryby.I w posiadaniu odpowiedniej sumy i wiedzy rzecz jasna.
PS: to powyżej to nie tylko marna reklama.Niestety ale edukacja szkolna w naszych szkołach nie spełnia swojej roli...
Nieruchomości ? Powodzenia.Przyjdzie kryzys czy kataster i cześć... Przyjdzie wojna - to samo. Niestety - nie mam takiej kasy,by było co inwestować.Ale powiem wam ludziska jedno: albo złoto czy coś w tym stylu jako ubezpieczenie na trudne czasy którą można w miarę łatwo zabrać ze sobą czy ukryć i inwestowanie w coś,na czym można niezależnie od wahań wartości tego czegoś zarobić (w tym w inny sposób niż sprzedaż tego czegoś).Jak i co - nie podpowiadam,nie wiem - wasza inwencja.
Z nieruchomości jeszcze ziemia jakoś potrafi się obronić (jeśli myśli się serio o rolnictwie),cała reszta przynajmniej u nas przecież NIE ZAROBI NA SIEBIE.W czasie wyżu demograficznego można było kupować mieszkania np. w Krakowie i spłacać je opłatami za wynajem od studentów.Ale to źródełko niebawem zacznie wysychać. A utrzymanie nawet pustostanu w dobrym stanie kosztuje.
Łopatologicznie,jak ktoś "długiego wywodu" nie rozumie: zamiast inwestować w rybę zainwestuj w wędkę. Uwierzcie,to na pewno jest świetna rada,i nie liczy się osoba ani to,że dostajecie ją za darmo.Sztuka bowiem w odróżnieniu prawdziwej wędki od marnej podróbki czy ryby.I w posiadaniu odpowiedniej sumy i wiedzy rzecz jasna.
PS: to powyżej to nie tylko marna reklama.Niestety ale edukacja szkolna w naszych szkołach nie spełnia swojej roli...
Jestem zdania,że w złoto. Zawsze złoto było najbardziej pewnym sposobem na oszczędności. Obecnie również tak jest. Złoto możecie kupić w mennicach. Odsyłam do mennicy staropolskiej: http://www.mennicastaropolska.pl/ - można przejrzeć sobie tam obecne kursy złota. Złoto w tym momencie jest w okresie spadku tak wiec jest to najlepszy czas na zakup. Za to mamy praktycznie 100% pewność,że jego cena wzrośnie.Szczególnie patrząc sie na wzrost cen złota na przestrzeni ostatnich lat. Jest to o wiele bardziej pewne od inwestowania w naszej złotówce, która niestety ale do najbardziej pewnych walut nie należy.
I co z takiej mennicy można sobie zakupić złoto? Ono tam leży, czy wysyłają do nas, na wskazany adres?alka34 pisze:Jestem zdania,że w złoto. Zawsze złoto było najbardziej pewnym sposobem na oszczędności. Obecnie również tak jest. Złoto możecie kupić w mennicach. Odsyłam do mennicy staropolskiej: http://www.mennicastaropolska.pl/ - można przejrzeć sobie tam obecne kursy złota. Złoto w tym momencie jest w okresie spadku tak wiec jest to najlepszy czas na zakup. Za to mamy praktycznie 100% pewność,że jego cena wzrośnie.Szczególnie patrząc sie na wzrost cen złota na przestrzeni ostatnich lat. Jest to o wiele bardziej pewne od inwestowania w naszej złotówce, która niestety ale do najbardziej pewnych walut nie należy.
Postanowiłam zainwestować w mieszkanie. No cóż człowiek coraz starszy, czas na wymianę urządzeń AGD i na remont. Na stronie electro.pl wybrałam już kuchenkę i lodówkę pod zabudowę. Do łazienki nowa pralka. Zastanawiam się jeszcze nad zmywarką, ale czy dwojga ludzi to ma sens?
Mam ten sam problem,czy jest sens kupować zmywarkę dla dwojga. 

ja wynajmuje mieszkania studentom, mieszkam koło AGH, kupiłem więc dwa mieszkania wyposażyłem i trzepie pieniądze. Urządzałem tanio, używane meble itd jedynie AGD zamawiałem z avans.pl, odbijam sie od dna kretyty same się płacą a i na czysto wychodze fajne pieniądze
Reklama internetowa to dosyć szerokie pojęcie. SEO/SEM. Tak naprawdę nie ma takiej kwoty która nie można wydać, wykorzystać.x_n pisze:Chciałbym się kogoś zapytać, czy opłaciła się inestycja w reklamę internetową? Jaki był zwrot w stosunku do zainwestowanych pieniędzy?
Poczytaj sobie w pierwszej kolejności o content marketingu. To świeży ale perspektywiczny trend. Bezpieczny. To się opłaca w perspektywie czasu. Wymierne korzyści przynosi również google adwords. O wycenę możesz zapytać chociażby tutaj: http://panet.pl/reklama_adwords
Sama sie nad tym zastanawiałam.furman pisze:Reklama internetowa to dosyć szerokie pojęcie. SEO/SEM. Tak naprawdę nie ma takiej kwoty która nie można wydać, wykorzystać.x_n pisze:Chciałbym się kogoś zapytać, czy opłaciła się inestycja w reklamę internetową? Jaki był zwrot w stosunku do zainwestowanych pieniędzy?
Poczytaj sobie w pierwszej kolejności o content marketingu. To świeży ale perspektywiczny trend. Bezpieczny. To się opłaca w perspektywie czasu. Wymierne korzyści przynosi również google adwords. O wycenę możesz zapytać chociażby tutaj: http://panet.pl/reklama_adwords
jest sens, tzn. jej posiadanie z pewnością rozleniwiaCYNGIEL pisze:Mam ten sam problem,czy jest sens kupować zmywarkę dla dwojga.

No i naczynia super domyte ze wszystkich stron

Nieruchomsci typu dzialka, czy lokal wydaje mi się najlepsza inwestycja