oth pisze:Wiadomo że na całe życie, pewnie dlatego już 10 lat się zabieram do tego. W końcu zrobię, a na pewno przed trzydziestką
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Wiem że przekaz się nudzi lub zmienia, właśnie dlatego wybiorę coś bez większej treści, po prostu coś genialnego estetycznie/wizualnie. A skorpion ma ukryte znaczenie? Poza oczywsitymi skojarzeniami?
Nooo... Skorpion poza oczywistym znakiem zodiaku, jest inteligentną "bestią". W "dawnych" czasach osiągał spore wielkości

Był ceniony w Egipcie i później wśród innych zwierząt potrafił dostosować się do zmiennego otoczenia, dlatego możemy spotkać go na pustyni, a także w śniegu
Radzę poznać symbolikę swojego tatuażu

Poza tym myślałam, że DKS znaczy coś szczególnego dla Ciebie, ale chyba się pomyliłam...
kasiuńcia pisze:I ja się przyznam, że wiele lat "siedzi we mnie" chęć zrobienia tatuażu. Sama nie wiem czym jest to spowodowane, bo nie lubię zbytnich ekstrawagancji, ale wydaje mi się, że dobry tatuaż to jakiś taki swój indywidualny manifest, wyrażenie siebie.
Początkowo byłam za młoda, później charakter pracy nie pozwalał mi na coś takiego. A i tak ciągle myślę o czymś małym, w mało widocznym miejscu.
Jeśli ktoś ma tatuaż w nietypowym, ciekawym miejscu na ciele-szczególnie kobieta-śmiało, dodawajcie zdjęcia. Może się w końcu zdecyduje

Dobrze Cię rozumiem
A tak dla odwagi, chcę Ci powiedzieć, że moja koleżanka ma tatuaż na pośladku

Jest to nieduży motyl (czarno-biały). Nigdy bym jej o to nie podejrzewała, ale gdy zobaczyłam to dzieło, cieszyłam się w duchu, że się zdecydowała

Jeśli wyrażasz jakiś przekaz swoim tatuażem to tak jakbyś trochę o sobie opowiedziała światu, ale na tyle mało, żeby mieli się czego domyślać

resztę chowasz dla siebie...