studia podyplomowe
Moderatorzy: hanka, paul_proteus
studia podyplomowe
Mam pytanie, czy ktoś ma jakieś informacje na temat studiów podyplomowych w Jasle w POEN-ie? Chodzi mi o to jak sie tam studiuje? jacy wykładowcy itp. A moze macie jakies inne ciekawe propozycje studiow podyplomowych?
-
- Obyty
Re: studia podyplomowe
W Jaśle nie ma żadnych studiów podyplomowych, nawet nie ma uczelni, która mogłaby coś takiego zaproponować. Nie ma również kursów dokształcających...Jedynie Kraków lub Rzeszów mają coś do zaoferowania. W Jaśle nie podniesiesz swoich kwalifikacji. Np. PSW kształci inżynierów z zakresu transportu i ekonomii, po 3 latach masz tytuł i co dalej...no właśnie - nic...może jakieś kursy? Certyfikat Kompetencji Zawodowych, ISO, BHP, itp...
Są studia podyplomowe w POEN-Powiatowy Osrodek Doskonalenia nauczycieli, jestem ciekawa opinii...

Mam pytanie a mianowicie czy coś rusza od października . Jakie kierunki?
- testifytiffan
- Weteran
Odświeżam temat 
Bardzo prosiłabym o wszelkie informacje, opinie dotyczące POENu w Jaśle.

Bardzo prosiłabym o wszelkie informacje, opinie dotyczące POENu w Jaśle.
- Laura Diaz
- VIP
A mnie się wydaje, że na naszym rynku pracy podyplomówka nie będzie atutem, raczej taką ciekawostką (ma pani podyplomowe? ciekawe, ciekawe, ale w tej chwili nie potrzebujemy) . Prędziej w większym mieście zostałoby to docenione, nie tutaj 

Moim zdaniem studia podyplomowe, to naturalny element rozwoju kariery, jednak powinny być wybierane odpowiednio do wykonywanej aktualnie pracy. Np. dla nauczycieli można znaleźć kierunki studiów wspomagające kompetencje nauczyciela pracującego z różnymi grupami dzieci np. autystycznymi, z zagrożonych środowisk... na Polskim Uniwersytecie Wirtualnym w Łodzi.
Też mi się wydaję, że o wiele lepiej robić podyplomowe w ramach doszkalania się w danej dziedzinie. Świeża wiedza w niektórych branżach jest bardzo potrzebna.
Wie ktoś czy można dołączyć od stycznia/lutego na jakieś studia?