Pierwszym naszym gościem będzie Dominik Szmajda – laureat nagrody publiczności za najlepszą prezentację podczas największego w Polsce festiwalu podróżniczego „Kolosy” w Gdyni.
Dominik mówi, że nie tylko sama wyprawa na Ural Polarny była samotna, ale także wiele innych rzeczy dookoła niej zrobiłem sam. I tak, sam sobie robiłem zdjęcia, sam się filmowałem, potem sam zmontowałem film i sam złożyłem własną książkę z wyprawy.
Polecamy również lekturę książki napisanej przez Dominika „Rower góral i na Ural”.
Kolejne spotkanie z cyklu Jasielskie Spotkania z Podróżnikami zaplanowaliśmy na 21 listopada br.
Gościem będzie Łukasz Supergan, który opowie o drodze do Shangri-La – czyli w dwa lata dookoła Azji.
Bilety już można kupić w Centrum Ubezpieczeń WEKAR w Galerii Jasło.
Cena biletu - 10zł. Każdy zakupiony bilet to wsparcie dla chorego Kubusia w walce z nieuleczalną chorobą - mukowizcydozą
Zapraszamy serdecznie!
http://www.facebook.com/JasielskieSpotk ... droznikami
PS W związku z żenującymi komentarzami, które zarówno my – organizatorzy, jak również zaproszeni przez nas goście, mieliśmy wątpliwą przyjemność czytać przy okazji poprzednich Spotkań z Podróżnikami. W tym sezonie komentujemy tylko na naszym facebook-owym profilu. Brak anonimowości pozwoli zachować większą kulturę wypowiedzi.