Nawet nie wiedziałem że Podkarpacie leży w woj.podkarpackim
Moderatorzy: hanka, paul_proteus, KF
Nawet nie wiedziałem że Podkarpacie leży w woj.podkarpackim
http://nasygnale.pl/kat,1025343,title,M ... caid=6fb4e
Policjanci z Podkarpacia (woj. podkarpackie) ...
Re: Nawet nie wiedziałem że Podkarpacie leży w woj.podkarpac
I od dziś każdą gafę będziesz wytykał i wrzucał na forum ? 

Cóż, idiotów trzeba tępić w zarodku, żeby się nie rozmnażali. Dotyczy to również "królestwa Nepalu", które zdobywał Filip II, "Chłopów Bolesława Prusa", w których grał Hańcza, oraz wszystkich wpadek naszej ulubionej pani "redaktor" z portalu. Na buble i bylejakość nie powinno być zgodywieśniak pisze:I od dziś każdą gafę będziesz wytykał i wrzucał na forum ?

Gafa? raczej ciekawostka o której zgaduję nie wiedziałeświeśniak pisze:I od dziś każdą gafę będziesz wytykał i wrzucał na forum ?

-
- Bywalec
Piotrek, to jeszcze mało wieszpiotrek pisze:http://nasygnale.pl/kat,1025343,title,M ... caid=6fb4e

Tak średnio w temacie:
Moja pani od historii z liceum była 100% pewna, że Jasło leży w małopolsce, a podkarpacie zaczyna się w Szebniach wg. granic przedwojennych województw
Moja pani od historii z liceum była 100% pewna, że Jasło leży w małopolsce, a podkarpacie zaczyna się w Szebniach wg. granic przedwojennych województw

-
- Bywalec
Zważywszy na to, że była z wykształcenia historykiem, więc i pewnie o historycznie rozumianej Małopolsce mówiłaRegulator pisze:Moja pani od historii z liceum była 100% pewna, że Jasło leży w małopolsce,

-
- Przyjaciel Forum
raczej za Szebniami - to jest granica Rusi Czerwonej i Małopolski. Jasło zawsze leżało w Małopolsce i arbitralnie wymyślony podział administracyjny z jego nazewnictwem nie zmieni tego. Podkarpaciem są również określane tereny Sądecczyzny, Podhala, Brodów na Kresach. natomiast Rzeszów to już nie jest Podkarpacie. inna rzecz, czym jest województwo podkarpackie, a czym jest Podkarpacie. tak samo jak Małopolska obejmująca Radom znajdujący się obecnie w województwie mazowieckimRegulator pisze:Tak średnio w temacie:
Pomyłki się zdarzają - równie często mówi się, że Sosnowiec / Dąbrowa Górnicza są na śląsku. Myląc krainę geograficzną Śląsk z woj. śląskim. Bo te miasta leżą w Zagłębiu.