Historia nawiedzonego domu w Jareniówce
Moderator: paul_proteus
Historia nawiedzonego domu w Jareniówce
Interesuję się historią tego nawiedzonego domu na górce w drodze na Gamrat . Posłyszałem że tam straszy , podobno każdy kto go kupił zaraz go sprzedawał . Czy może ktoś wie ile w tym prawdy ? Znacie jakieś historie z tym związane ?
Re: Historia nawiedzonego domu w Jareniówce
Też słyszałam.
Ja słyszałam że tam jakieś dziecko zostalo "zabetonowane" w piwnicy czy nie wiem gdzie i to dziecko płacze.
Sama jestem świadkiemjak świeciło się tam światło okolo 3 nad ranem a wiem że nikt tam nie mieszkał....
Ja słyszałam że tam jakieś dziecko zostalo "zabetonowane" w piwnicy czy nie wiem gdzie i to dziecko płacze.
Sama jestem świadkiemjak świeciło się tam światło okolo 3 nad ranem a wiem że nikt tam nie mieszkał....
-
- Przyjaciel Forum
Gdzie jest dokładnie ten dom ?
Powyżej cmentarza komunalnego po prawej stronie jadąc w kierunku na Gamrat . Dom w sajdingu .szybki5151 pisze:Gdzie jest dokładnie ten dom ?
-
- Przyjaciel Forum
To na pewno ten dom? Ja z kolei słyszałam, że chodzi o dom kawałek dalej, taki murowany nad cmentarzem.maxxx pisze:Powyżej cmentarza komunalnego po prawej stronie jadąc w kierunku na Gamrat . Dom w sajdingu .szybki5151 pisze:Gdzie jest dokładnie ten dom ?
ciekawe, ma ktoś więcej informacji
ja słyszałem znów wariant na temat studni która stoi obok - że to właśnie w niej utopiło się małe dziecko
Nie, wydaje mi się że to ten sam dom . Kiedyś był z czerwonej cegły ale ktoś go obłożył sajdingiem .Szeherezada pisze:To na pewno ten dom? Ja z kolei słyszałam, że chodzi o dom kawałek dalej, taki murowany nad cmentarzem.maxxx pisze:Powyżej cmentarza komunalnego po prawej stronie jadąc w kierunku na Gamrat . Dom w sajdingu .szybki5151 pisze:Gdzie jest dokładnie ten dom ?
-
- Guru
A ja słyszałem, że tam kiedyś mordowano ludzi i możliwe, że są ciała pod domem zakopane.
Dom podobno mieli cyganie, a jak oni się wynieśli, to coś tam musi być na rzeczy.
Kolega znajomego też miał ten dom i szybko się go pozbył.
Dom podobno mieli cyganie, a jak oni się wynieśli, to coś tam musi być na rzeczy.
Kolega znajomego też miał ten dom i szybko się go pozbył.
- jadowite bydle
- Rozgrzewam się
Kuzyn mojego kolegi opowiedział nam historię tego domu. Mieszkała tam przed wojną duża rodzina. Jak szedł front sowietów to się tam opodal jakieś sołdaty zatrzymały. I jak to ruskie, wóda, wóda, więcej wódy, mordy czerwone psia ich matka. Zastrzelili kogoś z tej rodziny i zakopali w ogródku. Faktycznie mieszkali tam cyganie, często zatrzymywały się tabory. Raz jakiś wor drugiego wora ciachnął i też go zakopali, żeby się nikt nie dowiedział. W marcowe noce słychać tam trzaski jakby się coś tam tłukło. Coś dużego. Nie jakieś gryzonie czy ptaszęta. Spróbujcie zrobić zdjęcie tego domu, choćbyście się usrali z gniewu to wam wyjdzie ruszone.
Coś jest na rzeczy. Nawet zwierzęta tam nie podchodzą. Czują Zło. Widzieliście żeby jaki puszczyk sobie tam gniazdo zrobił? Albo kret! Widzieliście kretówki? Boją się. Boją się ale kto może wiedzieć czego..
Coś jest na rzeczy. Nawet zwierzęta tam nie podchodzą. Czują Zło. Widzieliście żeby jaki puszczyk sobie tam gniazdo zrobił? Albo kret! Widzieliście kretówki? Boją się. Boją się ale kto może wiedzieć czego..
-
- Guru
Fajnie opowiedziane, ten co był właścicielem tego domu, wspominał coś jeszcze o polach magnetycznych i właśnie o tym stukaniu. Ciekawe też z tym zdjęciem.
Jeśli tam byli zabici ludzie, to nie sądzę, żeby to było jakieś zło, tylko nieszczęśliwe dusze.
Jeśli tam byli zabici ludzie, to nie sądzę, żeby to było jakieś zło, tylko nieszczęśliwe dusze.
- jadowite bydle
- Rozgrzewam się
Tomek mówił, że to na pewno zło!
-
- Przyjaciel Forum
To jest ten dom który zaznaczyłem ?
http://www.zumi.pl/,,,21.4458134,49.755 ... tY=49.7567
http://www.zumi.pl/,,,21.4458134,49.755 ... tY=49.7567
zaznaczone jest jakieś pole
Oj chłopaki za dużo horrorów i opowieści kolegów
Ja tam często chodzę tak o 23 nawet później, raz nawet z kolegą my tam wbili oblukać i tam nic nie straszy
Słyszałem tam o zabójstwie, ale mało takich było... pełno i jakoś nigdzie nie straszy... Ale ostatnio widziałem ktoś tam trawę kosił, czyli pewnie ktoś kupił
Ja tak czy siak srał bym się tam mieszkać
. Pozdrawiam