MakroŚwiat, zdjęcia, fotografie
Moderatorzy: paul_proteus, President
Re: MakroŚwiat, zdjęcia, fotografie
Poprzednia fotka to żarcik prima aprilis. Jest to owadzik o dźwięcznej nazwie - wojsiłka.
Mam tu jeszcze jedna fotkę tego dziwoląga:
Mam tu jeszcze jedna fotkę tego dziwoląga:
- Jagoda Fioletowa
- VIP
Sierściuch wymiata 

Też zrobiłem takiego stwora 

aż się chce go przytulić...wirgin pisze:sierściuch

gały ma jakby brokatu się najadł 

Sierpoń - bardzo ciekawy i pożyteczny owad, bo zwalcza wiele groźnych szkodników. Typowy parazytoid, samica składa jajeczka w ciałach innych owadów, głównie gąsienic i tam rozwijają się larwy, które pasożytują wewnątrz niej do chwili gdy się przepoczwarczają wtedy pożerają od środka najważniejsze organy, przez co doprowadzają ją do śmierci.
Witam.
Taka prośba umieszczajcie pod tymi pięknymi zdjęciami info wycinek exif zdjęcia:
- jaki aparat
- jaki obiektyw
- przesłona
- czas naświetlania
- ogniskowa
i że zdjęcie nie było kadrowane. Albo nie usuwajcie tego exif z zamieszczonych zdjęć ( tak by było najlepiej).Chociaż w niektórych są.To dosyć istotna informacja. Warto się dowiedzieć czym te fotki były robione. Dziękuje.
Taka prośba umieszczajcie pod tymi pięknymi zdjęciami info wycinek exif zdjęcia:
- jaki aparat
- jaki obiektyw
- przesłona
- czas naświetlania
- ogniskowa
i że zdjęcie nie było kadrowane. Albo nie usuwajcie tego exif z zamieszczonych zdjęć ( tak by było najlepiej).Chociaż w niektórych są.To dosyć istotna informacja. Warto się dowiedzieć czym te fotki były robione. Dziękuje.
Świetne makro robisz !
-
- Debiutant
Świetne zdjęcia!
Nie wiem, czy pisałeś, ale podawałeś może, od ilu cm ostrzy Twój obiektyw?
Nie wiem, czy pisałeś, ale podawałeś może, od ilu cm ostrzy Twój obiektyw?
Jeżeli to pytanie do mnie to obiektyw tamron 90 ostrzy od 11cm. (odległość między obiektywem i obiektem)
Dokładając pierścienie dystansowe można skrócić odległość do ok 1 cm.
fotka nie związana z odpowiedzią (służy jako ozdobnik postu). Proszę kliknąć by powiększyć.
fotka nie związana z odpowiedzią (służy jako ozdobnik postu). Proszę kliknąć by powiększyć.
Świetne zdjęcia, również mnóstwo ciekawych fotografii pokazującą naturę i nie tylko można znaleźć pod adresem fotograf Białystok Mnóstwo zbliżeń, ale też ujęć panoramicznych. Żywe kolory i najważniejsze, pokazanie pasji.