Co na obiad ?
Moderatorzy: hanka, paul_proteus, President
-
- Początkujący
Re: Co na obiad ?
Ja zrobiłam makaron z kurczakiem i szpinakiem ;P
Ja na obiad najczęściej stosuje przetestowane przepisy z internetu
Mam ich całkiem sporą kolekcję i jestem z nich zadowolona. Polecam każdemu poszukanie inspiracji w sieci 

żona wyjechała więc sam muszę coś, jako słomiany wdowiec ugotować
Może zapiekanka makaronowa. Akurat mam świderki arrighi, do tego dodam kiełbasę, sos pomidorowy, posypię serem żółtym i coś z tego musi dobrego wyjść 

-
- Debiutant
Jeśli chodzi o jakiś wystawny obiad to polecam zrobić zapiekankę ziemniaczaną z łososiem i porem.
A co Cie obchodzi co kto gotuje ,
U mnie dziś będą placki ziemniaczane z białym serem albo ze śmietaną i cukrem, jak kto woli :d
Ja to kuchnie włoską uwielbiam i często coś z niej właśnie gotuje. W szczególności uwielbiam lasagne i często ją robię
Również jestem wielką fanką kuchni włoskiej. Uwielbiam makarony w każdej postaci i gdybym tyko mogła, to jadłabym je codziennie w innej postaci 

A ja preferuje wyjść na miasto i tam zjeść obiad. Jeżeli jesteś z Warszawy, a tym bardziej jeżeli masz dzieci ,to polecam Restaurację Akademia. Bardzo pyszne jedzenie i duży wybór, dla Ciebie jak i dla dzieci, bo one dostaną swoje małe menu. To nie wszystko ! Restauracja ta słynie z tego, że jest bardzo przyjazna dzieciom. Dlatego też na pierwszym piętrze znajduję się dziecięcy kącik.
Zależy jakich gości się przyjmuje, rodzinie moża zaserwować sałatki i np. kurczaka. Jednak znajomym wydaje mi się, że można trochę poeksperymentować w kuchni.
U mnie dziś indyk w sosie porowym, do tego pieczone bataty i jakaś sałatka
Zapowiada się smacznie, jeszcze tylko muszę to wszystko przygotować

Moja żona, od kiedy poszliśmy do Bubbles Bar Warszawa , zaczęła wymyślać coraz to różniejsze obiady i ja jestem z tego powodu zadowolony
. Lubię różnorodność, a nie chciało mi się jeść ciągle ziemniaków z mięsem. Teraz próbujemy zrobić równie dobrą bezę, jaką tam jedliśmy, ale to chyba niemożliwe;) .

Zazwyczaj kiedy zamawiam gości nie gotuje sama. Zamawiam gotowe rolady dzień wcześniej.
Ja też nie lubię gotować - widocznie taka już męska przypadłość. Dlaczego nas do tego zmuszacie? Fajnie jest od czasu do czasu zjeść coś na mieście albo zupę z torebki :p
Z torebki od czasu do czasu, ale na stałe w jadłospisie to niezdrowe