Grzyby. Gdzie mogę sprzedać?
Grzyby. Gdzie mogę sprzedać?
Witam. Gdzie w Jaśle lub w okolicach mogę sprzedać świeże, zdrowe grzyby, prawdziwki.?
Re: Grzyby. Gdzie mogę sprzedać?
W jakiej cenie te grzyby.
Re: Grzyby. Gdzie mogę sprzedać?
swego czasu chłodnia karenfruit w jareniówce kupowała
Re: Grzyby. Gdzie mogę sprzedać?
nie sprzedawaj..daj tesciowej moze sie trafi ferelny
Re: Grzyby. Gdzie mogę sprzedać?
On nie ma dziewczyny jeszcze
Re: Grzyby. Gdzie mogę sprzedać?
ludzie nie ośmieszajcie się z tymi grzybami, nikt oprócz Polski nie zbiera grzybów na świecie, może jeszcze ruscy i ukraincy.Grzybem się nie najesz anie nie wzbogacisz.
Re: Grzyby. Gdzie mogę sprzedać?
Jeśli nie lubisz lub nie jesz grzybów - nie musisz komentować... Niektórzy lubią jeść grzyby, a inni lubią zbierać... W innych krajach np. jedzą ślimaki, ośmiornice, żaby lub jakieś inne rzeczy, gdzie w Polsce jest mało osób, które takie rzeczy jedzą..
W ok. 70- 90% składają się z wody, ich sucha masa to głównie białko, dlatego możemy spotkać się z określeniem grzybów jako „leśnego mięsa”.
Grzyby są bogate w cenny błonnik, który pełni ważną funkcję w procesie trawienia. Poprawia perystaltykę jelit, zapobiega zaparciom.
Głównym pierwiastkiem, który występuje w grzybach jest potas, który kontroluje ciśnienie krwi, poprawia koncentrację. Grzyby zawierają również: żelazo, wapń, fosfor, jod, selen, sole magnezu. Obfitują w witaminy, zwłaszcza z grupy B, szczególnie witaminę B1, B2 a także B3. Największą zawartością witaminy B1 wyróżniają się kurki. Zawartość witaminy B2 w grzybach jest większa niż w warzywach. Borowiki i podgrzybki obfitują w witaminę D2. Również grzyby zawierają niewielkie ilości witaminy C a także śladowe ilości witaminy B12 i E. Grzyby zawierają substancje antyoksydacyjne, etanolowe ekstrakty ze 150 gatunków grzybów wykazują działanie przeciwutleniające.
Poczytaj trochę na temat grzybów zanim się wypowiesz..
Re: Grzyby. Gdzie mogę sprzedać?
popieram grzyby to piękna sprawa