gdzie z laptopem?

Wszystko co związane z nowymi technologiami, jak również z wszelkiego rodzaju sprzętem elektronicznym

Moderatorzy: paul_proteus, President

niezapominajka
Guru
Guru
Posty: 128
Rejestracja: 17 grudnia 2008, 13:12

gdzie z laptopem?

Post autor: niezapominajka » 12 czerwca 2009, 21:19

mozecie polecic mi jakis dobry serwis laptopów??

Awatar użytkownika
GCN
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 259
Rejestracja: 30 lipca 2008, 18:39

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: GCN » 14 czerwca 2009, 08:07

A co się dzieje jeżeli można wiedzieć. Postaram się coś poradzić.

Faust
Początkujący
Początkujący
Posty: 18
Rejestracja: 10 czerwca 2009, 19:29

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: Faust » 14 czerwca 2009, 12:02

Zapytaj w Alien na florjanskiej kolo jest dosc dobrze kumaty

krzysiekkk
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 45
Rejestracja: 28 maja 2009, 10:04

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: krzysiekkk » 14 czerwca 2009, 13:17

sam z checią skorzystam z takiej rady :cool: ostatnio zalalem laptopa cola.. niby działa był w serwisie ale nie w jasle.. rzekomo wymieniali kondensatory itp.. :zdegustowany: ale troszke mi sie w to nie chce wierzyc bo np klawiatura mi sie strasznie lepi;/ a jak im o tym powiedzialem uslyszalem ze to sie juz nie da wyczyscic i trzeba nowa;/ szkoda ze niewiedzialem od razu.. ale jak czytalem na necie to znalazlem wiele informacji ze mozna ją wyczyscic a lepienie sie to poprostu normalne po zalaniu jej cola.. a wy co radzicie? samemu rozebrac poszczegolne przyciski i wymyc dokladnie? czy moze cala klawiature do wody? a moze lepiej zaniesc do serwisu? tylko ile taka "przyjemnosc" kosztuje..... czekam na rady :super:

lukaso
Guru
Guru
Posty: 108
Rejestracja: 26 kwietnia 2009, 22:06

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: lukaso » 14 czerwca 2009, 16:50

już kilka laptopów "obróciłem" i powiem, że klawiatury w laptopach są bardzo jednorazowe, niebardzo dają się rozbierać...

p.s. też jednego zalałem colą :D

jasiu
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 47
Rejestracja: 28 grudnia 2008, 22:19

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: jasiu » 14 czerwca 2009, 19:53

Cóż normalne słodkie się lepi, ja swoja klawiaturę od kompa rozbieram i regularnie myję w pojemniku z wodą i mydłem, można także prać w pralce, ale nie polecam. Cóż mam 2 bardziej markową klawiaturę A4techa i ii tu właśnie problem nie była czyszczona od nowości około roku a ostatnio zaczęły mi się ścierać napisy na klawiszach. Co do laptopów to jedyny szanowany przezemnie serwis komputerowy jest to optimeks w Jaśle, wiem, że w innych miastach są lepsze serwisy, ale im można zaufać.

agnieeeska
Weteran
Weteran
Posty: 78
Rejestracja: 17 kwietnia 2009, 15:46

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: agnieeeska » 14 czerwca 2009, 20:36

mi sie cos dzialo z ekranem i dalam do serwisu niedaleko II LO, naprzeciw sklepu Lewiatan... naprawili bynajmniej ;P i stosunkowo niedrogo

kaPsel
Ekspert
Ekspert
Posty: 82
Rejestracja: 1 listopada 2008, 20:26
Lokalizacja: Jasło

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: kaPsel » 14 czerwca 2009, 21:30

Jeśli chodzi o mnie to ja polecam również OPTIMEKS. Widać, że pracujące tam osoby znają się na rzeczy, a nie tak jak gdzie indziej wcisną Ci ciemnotę byle by tylko zarobić. Kilka razy zdarzyło mi się korzystać z usług serwisów komputerowych, jednak inne w porównaniu z Optimeksem wymiękają. Pozdrawiam :]

Awatar użytkownika
GCN
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 259
Rejestracja: 30 lipca 2008, 18:39

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: GCN » 15 czerwca 2009, 07:41

Krzysiekkk, możesz sam wyczyscić ale powiem ci, że po zalaniu lepkimi cieczami naprawdę będzie ciężko. Może lepiej będzie zanieść do serwisu. Co do kondensatorów na płycie to chyba cię zrobili w konia bo mało prawdopodobne, że po zalaniu była potrzebna ich wymiana chociaż wszystko jest możliwe.

niezapominajka
Guru
Guru
Posty: 128
Rejestracja: 17 grudnia 2008, 13:12

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: niezapominajka » 15 czerwca 2009, 12:31

no, nie mogę go włączyć, dobrze że jest jeszcze komp stacjonarny bo byłabym odcięta od świata..

Awatar użytkownika
GCN
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 259
Rejestracja: 30 lipca 2008, 18:39

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: GCN » 17 czerwca 2009, 13:44

Czy jesteś pewna, że to przez lepiącą się klawiaturę nie można go włączyć. Może jest inna przyczyna.

Awatar użytkownika
hao
Guru
Guru
Posty: 179
Rejestracja: 17 maja 2006, 15:57
Lokalizacja: Jasło
Kontakt:

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: hao » 19 grudnia 2009, 16:36

Dla mnie najlepszym specem od elektroniki, laptopów i komputerów jest p. Janek z Optimeksu. Sam byłem świadkiem, że zamiast powiedzieć klientowi "Niestety płyta główna padła, trzeba kupić nową" powiedział "Niestety płyta główna padła, można spróbować wylutować to i to (tu jakieś słownictwo specjalistyczne) kupić nowe, wlutować i powinno działać." No i działało :-)

gusia1772
Debiutant
Debiutant
Posty: 7
Rejestracja: 19 grudnia 2009, 17:47

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: gusia1772 » 19 grudnia 2009, 17:57

polecam MOBILSERWIS w Jaśłe na Wyspiańskiego 8 (naprzeciw Lewiatanu) :] szybko solidnie i tanio!! Chłopak zna sie na rzeczy!!

Awatar użytkownika
wojnarjaslo
VIP
VIP
Posty: 173
Rejestracja: 22 maja 2006, 21:19
Lokalizacja: jasło
Kontakt:

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: wojnarjaslo » 19 grudnia 2009, 18:21

w moim laptopie znowu jest inny problem. podczas wlaczania wyswietla mi sie komunikat na niebieskim tle ze wystapil jakis blad i trzeba odinstalowac wszystkie programy antywirusowe, po czym komputer sie restartuje, i tak w kolko.probowalem zrobic formata ale wgrywaja sie tylko sterowniki a pozniej znowu restart.
w dodatku na dysku mam potrzebne dane ktore za wszelka cene chcialbym ocalic.
czy ktos wie jak moge rozwiazac ten problem lub ewentualnie kto moglby to zrobic w miare szybko i tanio??:)

wojkup
Guru
Guru
Posty: 132
Rejestracja: 13 lipca 2007, 20:15
Lokalizacja: Jasełko
Kontakt:

Re: gdzie z laptopem?

Post autor: wojkup » 20 grudnia 2009, 01:12

No
wojnarjaslo pisze:w moim laptopie znowu jest inny problem. podczas wlaczania wyswietla mi sie komunikat na niebieskim tle ze wystapil jakis blad i trzeba odinstalowac wszystkie programy antywirusowe, po czym komputer sie restartuje, i tak w kolko.probowalem zrobic formata ale wgrywaja sie tylko sterowniki a pozniej znowu restart.
w dodatku na dysku mam potrzebne dane ktore za wszelka cene chcialbym ocalic.
czy ktos wie jak moge rozwiazac ten problem lub ewentualnie kto moglby to zrobic w miare szybko i tanio??:)
No to zrobiles format i nadal masz na dysku potrzebne dane ? W każdym razie wygląda mi to na jakieś fizyczne uszkodzenie dysku niestety, ale trzeba by było zobaczyć żeby cokolwiek stwierdzić :)

ODPOWIEDZ